Asenna Flash-liitännäinen avataksesi videot, animaatiot ja pelit

Adobe Flash Player on liitännäinen, jolla selaimet, kuten Firefox, voivat näyttää Flash-mediaa verkkosivuilla. Flash-tekniikkaa käytetään usein animaatioissa, videoissa ja peleissä. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka Flash asennetaan.

Flash-liitännäisen asentaminen Liitännäisten etsijällä

Ellet ole asentanut Flash-liitännäisträ, saatat nähdä keltaisenmustan ilmoituspalkin, jossa on Etsi puuttuvia liitännäisiä -painike. Tämä on liitännäisten etsijä eikä se toimi OS X:llaLinuxilla. Asentaaksesi Flashin ohita seuraava osio ja siirry osioon "Flash-liitännäisen asentaminen käsin".

Missing plugin mac Missing plugin lin

1. Mene sivulle, joka käyttää Flash-liitännäistä, esimerkiksi Adoben testisivulle.
  2. Sivun ylälaitaan ilmestyy keltainen ilmoituspalkki. Napsauta Etsi puuttuvia liitännäisiä, jolloin Liitännäisten etsijä -ikkuna avautuu.
    Flash win1 - Finnish
  3. Valitse listasta Flash-liitännäisen viimeisin versio ja napsauta Seuraava.
    Flash win2 - Finnish
  4. Valitse Hyväksyn ja napsauta Seuraava.
    Flash win3
  5. Valitse Flashin asennusikkunassa Olen lukenut lisenssisopimuksen ehdot ja hyväksyn ne -valintapainike ja napsauta Asenna-painiketta aloittaaksesi asennuksen.
    Flash win4 - Finnish
    • Jos Windows kysyy suostumustasi Adobe Flash Playerin asennukseen, napsauta Kyllä.
  6. Kun asennus on valmis, napsauta Valmis. Avoin sivu päivitetään, ja Flash-liitännäisen pitäisi olla nyt asennettu.
    Flash win5 - Finnish

Flash-liitännäisen asentaminen käsin

1. Mene Flash Playerin lataussivulle Adobe.comissa ja lataa Flashin asennusohjelma.
    Varoitus: Adoben lataussivu saattaa sisältää valintalaatikon, jolla valitaan asennuksen yhteydessä asennettavat lisäohjelmat (kuten Google Chrome tai McAfee Security Scan). Ellet poista valintaa ennen latausta, nämä ohjelmat asennetaan tietokoneellesi Flashin asennuksen päätyttyä.
  2. Kun lataus on valmis, sulje Firefox:

Paina Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painiketta ja napsauta LopetaValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse LopetaValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja napsauta Lopeta FirefoxValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse Lopeta

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

3. Avaa lataamasi Flash-asennusohjelma ja seuraa ohjeita.
Huomaa: Jos Flash-asennusohjelman kanssa on ongelmia, voit ladata täyden Flash-asennusohjelman suoraan Adobe.comista.
  1. Siirry Flash Player -lataussivulle Adobe.comissa ja lataa Flash-asennusohjelma.
  2. Paina Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painiketta ja napsauta LopetaValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse LopetaValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja napsauta Lopeta FirefoxValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse Lopeta

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

3. Avaa lataamasi tiedosto (install_flash_player_osx_intel.dmg).
  4. Suorita asennusohjelma avaamalla Finderissa Install Adobe Flash Player.app ja seuraa sen ohjeita.
  1. Siirry Flash Player -lataussivulle Adobe.comissa.
  2. Kun ilmoitus aukeaa, tallenna tiedosto (i.e. install_flash_player_"versio"_linux."prosessori".tar.gz).
  3. Paina Firefox-ikkunan ylälaidasta Firefox-painiketta ja napsauta LopetaValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse LopetaValitse valikkopalkista Firefox-valikko ja napsauta Lopeta FirefoxValitse Firefox-ikkunan ylälaidasta Tiedosto-valikko ja valitse Lopeta

Napsauta valikkopainiketta New Fx Menu ja napsauta sitten LopetaLopeta Close 29

4. Avaa Pääte-ikkuna (Terminal) (napsauta Gnomessa Sovellukset (Applications) -valikkoa, valitse Apuohjelmat (Accessories) ja valitse sitten Pääte (Terminal).)
  5. Siirry Pääte-ikkunassa hakemistoon, johon latasit tiedoston (esim. cd /home/user/Downloads).
  6. Pura libflashplayer.so lataamastasi tiedostosta komennolla tar -zxvf install_flash_player_"versio"_linux."prosessori".tar.gz.
  7. Vaihda pääkäyttäjäksi (super user), kopioi purettu tiedosto, libflashplayer.so, Firefoxin asennushakemistossa alikansioon plugins. Jos Firefox on esimerkiksi asennettu hakemistoon /usr/lib/mozilla, käytä komentoa sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins ja anna pääkäyttäjän salasana kysyttäessä.

Flashin pitäminen ajan tasalla

Flash-liitännäisen uusimpien versioiden pitäisi toimia paremmin ja kaatua harvemmin. Voit tarkistaa, onko Flash ajan tasalla Mozillan liitännäisten tarkistussivulta. Jos sivusto kertoo liitännäisen olevan vanhentunut, asenna uusin versio käsin seuraamalla yllä olevia ohjeita.

Flash-liitännäisen ongelmien korjaaminen

Katso artikkeli Flash-liitännäinen - Pidä se ajan tasalla ja korjaa sen ongelmia korjataksesi Flashin ongelmia ja pitääksesi liitännäisen ajan tasalla.

Jaa tämä artikkeli: http://mzl.la/KWPHE0