POP-tilin vaihtaminen IMAP-tiliksi

Artikkelissa IMAP-synkronointi kerrotaan IMAP-tilin eduista. IMAP on uusin ja käytetyin sähköpostiprotokolla (POP on varhaisempi protokolla, jossa on vähemmän toiminnallisuuksia). Jos haluat muuttaa olemassa olevan POP-tilin IMAP-tiliksi Thunderbirdissä, seuraa näitä ohjeita.

Tarkista, että sähköpostipalveluntarjoajasi tukee IMAPia

Vaikka useimmat palveluntarjoajat tukevat IMAPia, on vielä joitakin palveluntarjoajia, jotka eivät sitä tue. Varmista siis ensin palveluntarjoajaltasi, että se tukee IMAPia.

Jos palveluntarjoajasi ei tue IMAPia, mutta haluat silti siirtyä IMAP-tilin käyttöön, on sinun vaihdettava palveluntarjoajaa (esimerkiksi tässä artikkelissa mainitut Thunderbirdin tukemat palveluntarjoajat tukevat IMAPia), luotava uusi sähköpostitili ja siirrettävä viestisi vanhalta POP-tililtäsi uudelle IMAP-tilillesi, kuten alla on kuvattu.

Poista POP-tilisi käytöstä

Estä uusien viestien tuplatarkistus. Siirry tiliasetuksiisi napsauttamalla TyökalutMuokkaa ja seuraavaksi Tilien asetukset . Valitse POP-tilisi alta Palvelimen asetukset ja poista valinta sekä asetuksesta Tarkista saapunut posti käynnistyksen yhteydessä että asetuksesta Hae uusia viestejä xx minuutin välein.

Luo IMAP-tili

1. Napsauta valikkopalkissa Tiedosto, valitse Uusi ja alavalikosta Olemassa oleva sähköpostitili....
  2. Määritä tilisi asetukset automaattisen määrityksen avulla.
  3. Kun määritysapuri kysyy, haluatko luoda POP-tilin vai IMAP-tilin, valitse IMAP (etäkansiot).
    imap account selection
  4. Uusi IMAP-tilisi luodaan ja se ilmestyy tililuetteloon alimmaiseksi.
  5. Käytä hetki ja varmista, että kaikki toimii. Tarkista, että erikoiskansiosi on tunnistettu oikein (eli esimerkiksi kansiolla, johon talletetaan lähetetyt viestit, on oma kuvake. Samoin kuin myös kansioilla Roskakori, Roskaposti ja Luonnokset).

Siirrä paikalliset viestisi palvelimelle

Jos sinulla on POP-tililläsi viestejä tai kansiota, joita haluaisit käsitellä IMAP-tilisi kautta, valitse ne ja siirrä ne pudottamalla IMAP-tilillesi. Riippuen viestiesi määrästä, tämä saattaa kestää useita minuutteja. Ole kärsivällinen, sillä on jo melkein valmista.

Huomaa: IMAP-palvelimelle siirtämisen sijaan voit käyttää vanhojen viestiesi tallennuspaikkana myös tiliä Paikalliset kansiot. Tämä kannattaa etenkin silloin, jos tilin tallennuskapasiteetti IMAP-palvelimella on rajoitettu.

Poista POP-tilisi

Jos olet siirtymässä POP-tilistä IMAP-tiliin, voit poistaa POP-tilisi, kun olet aivan ehdottoman varma, että olet siirtänyt varmasti kaikki tarpeelliset tietosi IMAP-palvelimelle (tai Paikalliset kansiot -tilille). Tilin poistamisen peruuttaminen on hankalaa, joten varmista, että et tarvitse mitään POP-tilille jääneitä viestejä enää.

1. Avaa tiliasetukset napsauttamalla TyökalutMuokkaa ja seuraavaksi Tilien asetukset ja valitse POP-tilisi.
  2. Napsauta tililuettelon alla olevaa Tilitoiminnot-painiketta ja valitse Poista tili.

Jos olet luonut palveluntarjoajalle uuden sähköpostiosoitteen, joka käyttää IMAPia, POP-tilisi poistaminen palveluntarjoajalta poistaa myös siinä käyttämäsi sähköpostiosoitteen. Ennen tilin poistamista on hyvä ilmoittaa sinulle sähköpostia lähettäville yhteyshenkilöille, että sähköpostiosoitteesi on vaihtunut ja odottaa sen jälkeen jonkin aikaa, että liikenne vanhaan sähköpostiosoitteeseen tyrehtyy.

Katso myös