IMAP-tilin vaihtaminen POP-tiliksi

Tässä esimerkissä näytetään, kuinka uusi sähköpostitili asetetaan käyttämään POP-protokollaa.

1. Valitse Thunderbirdin valikkopalkista Työkalut ja valitse Tilien asetukset. Napsauta Tilien asetukset -ikkunassa tililuettelon alla olevaa Tilitoiminnot-painiketta ja valitse ponnahdusvalikosta Lisää sähköpostitili.
  2. Syötä Nimi-kenttään nimesi siinä muodossa, kun haluat sen näkyvän sähköpostin vastaanottajille. Syötä Sähköpostiosoite-kenttään sähköpostiosoitteesi ja Salasana-kenttään sähköpostitilisi salasana. Napsauta Jatka.
  3. Thunderbird yrittää automaattisesti etsiä sähköpostitilisi asetuksia IMAP-protokollalle. Napsauta tässä vaiheessa Muokkaa asetuksia.
  4. Syötä tiliasetuksesi:
    1. Käyttäjätunnus: Usein tämä on täydellinen sähköpostiosoitteesi, joskus vain osa osoitteesta ennen @-merkkiä, mutta yhtä usein myös jotain muuta. Tarkista käyttäjätunnuksesi palveluntarjoajaltasi.
    2. Saapuva: Syötä saapuvan postin palvelimen osoite. Tämän tiedon saat yleensä palveluntarjoajasi tukisivustolta.
    3. Lähtevä: Syötä lähtevän postin palvelimen osoite. Myös tämän tiedon saat palveluntarjoajasi tukisivustolta.
    4. Valitse saapuvan palvelimen osoitteen edessä olevasta alasvetovalikosta POP3. Tämä on tärkeä vaihe, sillä jos tili määritellään kertaalleen IMAP-tiliksi, sitä ei voi vaihtaa POP-tiliksi myöhemmin!
    5. Saapuvan postin portti: Tarkista tämä palveluntarjoajasi tukisivustolta.
    6. Lähtevän postin portti: Tarkista tämäkin palveluntarjoajasi tukisivustolta.
    7. Saapuvan postin SSL: Saapuvan postin salaus, tarkista palveluntarjoajaltasi.
    8. Lähtevän postin SSL:Lähtevän postin salaus, tarkista palveluntarjoajaltasi.
    9. Saapuvan postin todennustapa: Tarkista palveluntarjoajaltasi.
    10. Lähtevän postin todennustapa: Tarkista palveluntarjoajaltasi.
  5. Kun nämä asetukset on määritelty, napsauta painiketta Lisäasetukset.
    392d0f55c47034c558c6b307a6ec6dfa-1266538243-682-1.png.
    Saatat saada varoituksen, että SMTP-tili on jo olemassa. Voit jättää tämän varoituksen huomiotta.
  6. Sähköpostitilin asetukset -ikkuna sulkeutuu ja uusi POP-tilisi on ilmestynyt tililuetteloon. Tarkista myös, että lähtevän postin palvelin (SMTP) on asetettu oikein tälle tilille.
  7. Tarkista, että sekä saapuvan, että lähtevän postin pelvelimet toimivat oikein. Jos kaikki on kunnossa - eli voit sekä lähettää, että vastaanottaa sähköposteja ja lisäksi näet vanhat sähköpostisi - voit poistaa IMAP-tilisi.
  8. Napsauta Työkalut-valikkoa ja valitse Tilien asetukset. Napsauta Tilien asetukset -ikkunassa IMAP-tilisi nimeä ja napsauta tililuettelon alla olevaa Tilitoiminnot-painiketta, ja valitse Poista tili.

Lisätietoa tilien asetuksista saat artikkelista Configure an Account.