Sähköpostitilin asetusten määrittäminen käsin

Kun asennat uutta sähköpostitiliä, Thunderbird pystyy useimmiten määrittelemään tarvittavat asetukset. (Katso lisätietoja artikkelista Sähköpostitilin asetusten automaattinen määritys.) Joskus sähköpostitilin palveluntarjoajan tietoja ei löydy Thunderbirdin sähköposti-palveluntarjoajien palvelintietokannasta, tai sähköpostitilin määritykset eivät ole aivan tavanomaisia, jolloin asetukset on määritettävä käsin. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka määrittelet perusasetukset joiden avulla voit vastaanottaa ja lähettää sähköpostia.

Jos automaattisesti luotu tili liitettiin IMAP-palvelimeen, vaikka POP-palvelin olisi ollut suositeltavampi, saat apua palvelimen vaihtamiseen artikkelista IMAP-tilin vaihtaminen POP-tiliksi.

Jos haluat määrittää tai joudut määrittämään sähköpostitilin asetukset käsin, tarvitset seuraavat tiedot, jotka saat palveluntarjoajaltasi.

• Saapuvan postin palvelin ja portti (esimerkiksi pop.example.com ja portti 110, tai imap.example.com ja portti 143)
  • Lähtevän postin palvelin ja portti (esimerkiksi smtp.example.com ja portti 25)
  • Tietosuoja-asetukset palvelinyhteydelle (esimerkiksi STARTTLS tai SSL/TLS ja käytetäänkö suojattua todennusta)

Avaa ensin Tilien asetukset -ikkuna joko napsauttamalla Thunderbirdin valikkopalkissa TyökalutMuokkaa-valikkoa ja valitsemalla Tilien asetukset, tai napsauttamalla valikkopainiketta New Fx Menu, valitsemalla AsetuksetAsetukset ja avautuvasta pudotusvalikosta Tilien asetukset. Jokainen määritelty sähköposti- tai keskusteluryhmä-tili on listattu ikkunan vasemmassa reunassa olevassa paneelissa. Nämä tilit vastaavat ylimmän tason kansioita, jotka näkyvät pääikkunan vasemman laidan paneelin kansioluettelossa.

Napsauta paneelin alalaidassa olevaa Tilitoiminnot-painiketta, ja valitse avautuvasta ponnahdusvalikosta Lisää sähköpostitili....

Anna sähköpostitilisi tiedot kenttiin ja napsauta Jatka-painiketta. Thunderbird alkaa selvittää sähköpostitilisi asetuksia automaattisesti sähköpostiosoitteesi domain-osan perusteella (domain on se osa osoitteesta, joka tulee "@"-merkin jälkeen). Napsauta seuraavassa ikkunassa Muokkaa asetuksia ja syötä lomakkeen kenttiin palvelimen osoitteet, portit ja todennustapa, sekä käytetäänkö IMAP vai POP -protokollaa. Napsauta seuraavaksi Testaa asetuksia uudelleen, jolloin Thunderbird tarkistaa, ovatko antamasi asetukset oikeat. Jos huomaat tarkistuksen aikana tehneesi virheen, voit keskeyttää tarkistuksen napsauttamalla Lopeta, jolloin Thunderbird keskeyttää tarkistuksen ja antaa muuttaa asetuksia. Kun olet korjannut tiedot, tee tarkistus uudelleen napsauttamalla Testaa asetuksia uudelleen. Jos palvelin löytää kelvolliset asetukset, voit hyväksyä nämä ja tarvittaessa muuttaa niitä myöhemmin.

Lähtevän postin palvelimen asetukset

Useat sähköpostitilit voivat käyttää samaa lähtevän postin SMTP-palvelinta. Tämän vuoksi luettelo SMTP-palvelimista pidetään erillään sähköpostitileistä. Valitse Tilien asetukset -ikkunassa vasemman laidan paneelissa olevan luettelon alalaidasta Lähtevän postin palvelin (SMTP). Lähtevän postin palvelimien luettelossa saattaa olla useita kohteita, jotka on luotu automaattisesti tilin luomisen yhteydessä. Voit lisätä palvelimen napsauttamalla painiketta Lisää..., muokata jonkin palvelimen asetuksia valitsemalla sen luettelosta ja napsauttamalla Muokkaa..., poistaa palvelimen valitsemalla sen luettelosta ja napsauttamalla Poista tai asettaa jonkin palvelimen oletusarvoiseksi lähtevän postin palvelimeksi valitsemalla sen luettelosta ja napsauttamalla Aseta oletukseksi.

Kun olet tallentanut uuden lähtevän postin palvelimen tiedot, valitse uusi sähköpostitilisi Tilien asetukset -ikkunan tililuettelosta. Valitse käytettävä palvelin Lähtevän postin palvelin (SMTP) -alasvetovalikosta. Muut tämän sivun tiedot on täytetty automaattisesti tiliä luodessasi. Voit täydentää tai muuttaa niitä tarpeen mukaan.

Valitse tililuettelosta uuden sähköpostitilisi alta vaihtoehto Palvelimen asetukset. Varmista, että palvelimen nimi, käyttäjätunnus, portti ja turva-asetukset vastaavat palveluntarjoajaltasi saamiasi tietoja.

Kun olet tallentanut nämä muutokset, sinun pitäisi pystyä lähettämään ja vastaanottamaan sähköpostia. Sähköpostitilin muut asetukset ovat valinnaisia ja kertovat itsessään, mitä ne tekevät.

Katso myös