Hur man uppdaterar till nya Firefox Sync

Denna artikel underhålls inte längre, så dess innehåll kanske är inaktuellt.

Den gamla versionen av Sync kommer inte längre att finnas tillgänglig från den 30 september 2015 och den kommer att ersättas av Firefox konton-baserad version av Sync. Senaste versionerna av Firefox kommer att automatiskt att guida dig genom migreringsprocessen. Du kan också följa dessa instruktioner för att uppgradera manuellt.

Obs: Detta gäller den senaste versionen av Firefox som kan laddas ner från mozilla.org/firefox.

Vad är annorlunda med den nya Sync?

Att logga in till den nya Sync är enkelt med ditt Firefox-konto. Inga fler ihopparningskoder eller återställningsnycklar. Bara logga in med din e-postadress och lösenord och du är redo.

Hur man uppdaterar till den nya Sync

Den nya versionen av Sync fungerar endast med den senaste Firefox och du kan inte använda både den gamla och nya Sync samtidigt. För att skapa ett Firefox-konto och logga in på den nya Sync måste du ta bort länken mellan alla dina nuvarande enheter från den gamla versionen av Sync.

Steg 1: Ta bort länken mellan alla dina enheter från gamla Sync

På en dator:

1. I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

2. Välj panelen Sync.
  3. I Syncpanelen klicka på Avregistrera enheten.
  4. Stäng sidan about:preferences. Alla ändringar du har gjort sparas automatiskt.
  5. Starta om Firefox.

På en Android-enhet:

1. Öppna enhetens inställningsapp (inte Firefox inställningsmeny).
  2. Under Konton eller Konton och synkronisering trycker du på Firefox.
  3. Tryck på ditt kontonamn (vanligtvis din e-postadress) för att visa kontoinställningarna.
  4. Tryck på menyn längst upp till höger på enheten och välj Ta bort konto.

Steg 2: Uppdatera alla dina andra enheter till den senaste Firefox

Steg 3: Skapa ett Firefox-konto

På en dator:

• Klicka på menyknappen New Fx Menu och välj Logga in till Sync och följ instruktionerna för att skapa ditt konto.

På en Android-enhet:

• Klicka på knappen Meny (antingen under skärmen på vissa enheter eller uppe till höger i webbläsaren) , välj Inställningar (du kan behöva trycka på Mer först) och sedan Sync. Följ instruktionerna för att skapa ditt konto.
Obs: Du kan använda samma e-postadress som du använde för att konfigurera den gamla Sync.

Steg 4: Logga in till Sync på dina andra enheter

På en dator:

1. Klicka på menyknappen New Fx Menu och välj Logga in till Sync.
  2. Klicka på Komma igång och välj sedanHar du redan ett konto? Logga in. länken längst ned.

På en Android-enhet:

1. Klicka på knappen Meny (antingen under skärmen på vissa enheter eller uppe till höger i webbläsaren) , välj Inställningar (du kan behöva trycka på Mer först) och sedan Sync.
  2. Klicka på Kom igång och välj sedan Har du redan ett konto? Logga in. länken längst ned.

Vad gör jag om jag inte vill uppdatera till den nya Sync?

• Medan den gamla versionen av Sync kommer att fortsätta att fungera fram till den 30 september 2015, den senaste versionen av Firefox stöder inte att lägga till nya enheter till den gamla versionen av Sync. Detta innebär att du inte kommer att kunna synkronisera med en ny enhet.
  • Mozilla kommer att fortsätta att hysa den gamla versionen av Sync fram till den 30 september. Användare som hyser själv kommer snart att kunna driva sin egen instans.
  • Läs mer om Firefox-konton

Se även

Har du fortfarande frågor?

Se Firefox Sync troubleshooting and tips