Sådan gemmes en webside

(Viderestillet fra How To Save A Webpage)

Med Firefox kan du gemme en webside på din computer, så du fx kan læse den, når du ikke er forbundet til internettet. Sådan gør du.

Gem en webside

1. Klik på menuknappen Billedet "new fx menu" findes ikke. og klik så på Gem side som…Gem side. Vinduet Gem som åbnes.
  2. Giv siden et navn, og vælg det sted, du vil gemme den. I rullemenuen Format vælger du den filtype, du vil gemme filen som: I rullemenuen Filtype vælger du den filtype, du vil gemme filen som: Vælg den filtype, du vil gemme filen som, i rullemenuen i nederste højre hjørne af vinduet:
    Choosing File Typesave webpagesave as linux
    • Webside, komplet: Gemmer hele websiden med tilhørende billeder. Dette valg giver dig mulighed for at se siden som den oprindelig så ud med billeder. Det bevarer måske ikke den oprindelige sides link-struktur. Firefox opretter en ny mappe sammen med siden til billeder og andre filer, som er nødvendige for at vise hele websiden.
    • Webside, kun HTML: Gemmer den oprindelige side uden tilhørende billeder. Dette valg bevarer den oprindelige link-struktur i én fil.
    • Tekstfiler: Gemmer den oprindelige side som en tekstfil. Dette valg bevarer ikke den oprindelige link-struktur, men giver dig mulighed for at se en tekstversion af websiden i en teksteditor.
    • Alle filer: Dette svarer til "Webside, kun HTML", men du kan selv angive en filtype (fx ".htm" eller ".shtml").
  3. Klik på knappen Gem. En kopi af siden bliver gemt med den filtype, du har angivet, på det sted, du har valgt.

Gem dele af en webside

Sådan gemmes et billede: HøjreklikHold tasten Ctrl nede, mens du klikker på billedet, du vil gemme, og vælg Gem billede som... fra genvejsmenuen. Vælg det sted på din computer, hvor du vil gemme billedet.
Save Image As

Hvis du vil gemme andre elementer på siden, fx scripts og stilark, så brug siden Medieindhold i vinduet Sideoplysninger. Du kan også gemme billeder via siden Medieindhold.