Firefox toont een zwart of leeg scherm na het bijwerken naar 33

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.
Het in dit artikel beschreven probleem is alleen van toepassing op Windows.

Firefox versie 33 bevat een nieuwe functie met de naam Off Main Thread Compositing (OMTC), die een snellere manier van het laden van webpagina’s inhoudt. Deze nieuwe functie kan bij het starten van Firefox of na het bezoeken van enkele websites op sommige systemen een zwart of leeg scherm veroorzaken.

Mozilla heeft een bijgewerkte versie van Firefox vrijgegeven die het probleem verhelpt. Als u Firefox kunt gebruiken, zie dan Firefox bijwerken naar de meest recente versie voor instructies voor het bijwerken ervan. Als u Firefox niet kunt gebruiken, kunt u de meest recente versie van Firefox downloaden vanaf www.mozilla.org via Internet Explorer of een andere browser, en daarna de nieuwe versie installeren.

Als alternatief kunt u deze stappen volgen om Firefox werkend te krijgen:

1. Sluit alle Firefox-vensters die geopend kunnen zijn.
  2. Druk op de toets Shift terwijl u Firefox start. Het venster Firefox Veilige modus wordt geopend.
  3. Klik op de knop Starten in veilige modus om de Veilige modus te betreden.
  4. Als het probleem niet optreedt in Veilige modus, schakel dan hardwareversnelling uit en start daarna Firefox in normale modus.