"Firefox on jo käynnissä, mutta ei vastaa kutsuihin" -virheen korjaaminen

Tämä artikkeli saattaa olla vanhentunut.

Englanninkieliseen artikkeliin, johon tämä artikkeli pohjautuu, on tehty tärkeä päivitys. Kunnes artikkeli päivitetään, voit siirtyä englanninkieliseen artikkeliin: "Firefox is already running but is not responding" error - How to fix

Kaikki henkilökohtaiset asetuksesi, kirjanmerkkisi sekä muu informaatiosi taltioidaan Firefox profiiliin.

Firefox käyttää vain yhtä profiilia kerrallaan. Tämä varmistetaan luomalla lukkotiedosto profiilikansioosi käynnistyksen yhteydessä. Kun suljet Firefoxin, tämä tiedosto poistetaan. Jos lukkotiedosto on jo olemassa Firefoxia käynnistettäessä, Firefox sulkeutuu antaen seuraavan virheilmoituksen: "Firefox on jo käynnissä, mutta ei vastaa kutsuihin. Uusi ikkuna voidaan avata kun kaikki Firefoxin prosessit on lopetettu tai järjestelmä käynnistetty uudelleen."

Edellinen Firefox-istunto ei sulkeutunut

Firefox vaatii hieman aikaa sulkeutuakseen täydellisesti ennen kuin voit avata sen uudestaan. Jos suljit Firefoxin vähän aikaa sitten, odota hetki ja yritä sitten uudestaan.

Firefox ei sulkeutunut normaalisti

Jos Firefox ei sulkeutunut normaalisti edellisen käyttökerran jälkeen, se saattaa vielä pyöriä taustalla, vaikka sitä näkyisikään. Käynnistä tietokoneesi uudelleen nähdäksesi poistuuko ongelma.

Jos käytät Windowsia, voit tietokoneen uudelleenkäynnistämisen sijaan käyttää Windowsin tehtävienhallintaa sulkeaksesi Firefox-prosessin:

1. Napsauta oikealla hiirennäppäimellä tyhjää kohtaa tehtäväpalkissa ja valitse Tehtävienhallinta (voit painaa myös Ctrl+Shift+Esc).
  2. Kun tehtävienhallinta avautuu, valitse Prosessit-välilehti.
  3. Etsi ja valitse prosessi nimeltä firefox.exe (paina F-näppäintä etsiäksesi sitä) ja paina Lopeta prosessi.
  4. Paina Kyllä tai Lopeta prosessi avautuvaan varoitusikkunaan.
  5. Toista yllä olevat kohdat, jos firefox.exe-prosesseja löytyy useampia, ja sulje sitten tehtävienhallinta.
  6. Käynnistä Firefox normaalisti.

Jos uudelleenkäynnistys ei auttanut, Firefox on saattanut sulkeutua viimeksi poistamatta lukkotiedostoa.

1. Käynnistä tietokoneesi uudelleen. Uudelleenkäynnistymisen jälkeen älä yritä käynnistää Firefoxia.
  2. Avaa profiilikansio.
    • Löytääksesi profiilikansiosi, lue Profiilit.
  1. Poista lukkotiedosto parent.lock.parentlock
    • Jos yrität poistaa parent.lock tiedostoa ja saat seuraavan virheilmoituksen: "Ei voi poistaa parent: Tiedosto tai kansio on korruptoitunut ja lukukelvoton", käynnistä tietokoneesi uudelleen ja aja virheentarkistustyökalu Chkdsk (Windows 2000, XP) or ScanDisk (Windows 98, ME)Tarvitset ilmaisen työkalun kuten Onyx tai Maintain laittaaksesi piilotetut tiedostot näkyväksi, jotta voit nähdä .parentlock tiedoston. Tämä tiedosto ei sisällä mitään tietoja ja sen tuhoaminen poistaa lukituksen profiilista. Sinun tarvitsee laittaa piilotetut tiedostot näkyviksi. Tiedostojenhallinnan ikkunasta valitse Näytä valikko ja varmista että Näytä piilotetut tiedostot on valittuna.

Profiilikansio ei ole saatavilla

Jos Firefox ei löydä profiilikansiota, se raportoi profiilin olevan käytössä tai jo käynnissä. Näin voi käydä jos poistat, uudelleennimeät tai siirrät profiilikansion; jos suoritat Firefoxia siirrettävältä massamuistilta (esim. muistitikulta); tai jos profiilikansio on tallennettuna verkkolevylle. Varmista että profiilikansio on edelleen käytettävissä.

Käyttöoikeudet

Firefoxilla on myös oltava oikeus luoda tiedostoja profiilikansioon. Näin voi käydä jos yrität käyttää profiilia tiedostojärjestelmästä johon on vain lukuoikeus (esim. verkossa oleva Windows-jako jossa ei ole valittuna "Salli kaikkien verkkokäyttäjien muokata tiedostojani").

Näin voit tarkistaa onko profiilikansiolla tarpeeksi oikeuksia:

1. Mene profiilikansioosi.
    • Löytääksesi profiilikansiosi, lue Profiilit.
  1. Mene yläkansioon.
  2. Napsauta oikealla hiirennäppäimellä profiilikansiotasi (kansio jossa juuri olit), valitse Ominaisuudet.
  3. Napsauta Yleiset-välilehti aktiiviseksi, jos se ei jo ole.
  4. Varmista että Vain luku ei ole valittuna.

1. Mene profiilikansioosi.
    • Löytääksesi profiilikansiosi, lue Profiilit.
  1. Mene yläkansioon.
  2. Pidä alhaalla Ctrl-näppäintä, kun napsautat profiilikansiotasi (kansio jossa juuri olit), ja valitse Tiedot("Get Info").
  3. Varmista että Omistajus & oikeudet on asetettu Luku & kirjoitus.
  1. Mene profiilikansioosi.
    • Löytääksesi profiilikansiosi, lue Profiilit.
  1. Mene yläkansioon.
  2. Napsauta oikealla hiirennäppäimellä profiilikansiotasi (kansio jossa juuri olit) ja valitse Ominaisuudet.
  3. Napsauta Oikeudet-välilehti aktiiviseksi, jos se ei jo ole.
  4. Varmista että Kansio-oikeuksissa on valittuna Luo ja tuhoa tiedostoja.

Tietojen palautus lukitusta profiilista

Jos et onnistu poistamaan profiilin lukitusta yllä mainituilla tavoilla, käytä Profiilin hallintaa tehdäksesi uuden profiilin ja siirtääksesi lukitun profiilin tiedot tähän uuteen profiiliin.

Alkuperäinen informaatio on peräisin Profile in use (mozillaZine KB) (englanniksi)