Vaihtoehtoja Firefoxin syötteenlukijalle

Tämä artikkeli saattaa olla vanhentunut.

Englanninkieliseen artikkeliin, johon tämä artikkeli pohjautuu, on tehty tärkeä päivitys. Kunnes artikkeli päivitetään, voit siirtyä englanninkieliseen artikkeliin: Feed reader replacements for Firefox

Firefoxin sisäänrakennettu tuki verkkosyötteille ja Live-kirjanmerkeille poistetaan versiosta 64 alkaen joulukuussa 2018.

Tarkasteltuamme näiden toimintojen käyttötilastoja ja teknisen ylläpidon vaatimuksia, sekä huomioidessamme jo tarjolla olevat vaihtoehtoiset RSS/Atom-syötteenlukijat, huomasimme että näillä toiminnoilla on niiden käyttöasteeseen verrattuna suhteettoman suuri vaikutus Firefoxin ylläpitoon ja turvallisuuteen. Syötteenlukijan ja Live-kirjanmerkkien poistamisen myötä voimme keskittyä ominaisuuksiin, joilla on suurempi merkitys.

Toivomme että tämä artikkeli auttaa löytämään mieleisen vaihtoehdon sisäänrakennetulle syötteenlukijalle ja siirtämään Live-kirjanmerkit uuteen syötteenlukijaan.

Vaihtoehtoja sisäänrakennetulle syötteenlukijalle

Lisäosat: Firefoxille on olemassa useita laajennuksia, joissa on syötteenlukutoiminto. Valikoimaa syötteenlukijoista voi selailla täällä tai muita syötteenlukijoita voi etsiä sivustolta addons.mozilla.org.

Syötteenlukuohjelmat: Saatavilla on monia erityisesti syötteiden lukemiseen tarkoitettuja ohjelmia, jotka yleensä antavat Firefoxia paremman käyttökokemuksen. Näistä ohjelmista voi lukea lisää Wikipediasta (englanniksi).

Olemassaolevat Live-kirjanmerkit

Firefox kertoo, kun Live-kirjanmerkkejä ei enää tueta ja tekee seuraavat asiat:

• kaikki olemassaolevat Live-kirjanmerkit tallennetaan työpöydälle firefox feeds backup.opml -nimiseksi OPML-tiedostoksi, jonka voi ladata toiseen syötteenlukijaan.
  • Live-kirjanmerkit muutetaan tavallisiksi kirjanmerkeiksi, jos Firefox pystyy selvittämään syötteen verkko-osoitteen. Jos verkko-osoitetta ei ole olemassa, Live-kirjanmerkki poistetaan.

Muita vaihtoehtoja

Sisällön löytäminen ja esitystapa

Mozillalla on työn alla erinäisiä aloitteita, jotka tarjoavat RSS/Atom-syötteen kaltaisia toimintoja kuten Pocket (auttaa löytämään käyttäjien valitsemaa sisältöä) ja Lukutila (mm. ääneen lukeminen ja käyttäjän hallitsema sisällön esitystapa).

Firefoxin Extended Support Release (ESR)

ESR-versio 60 tukee sisäänrakennettua syötteenlukijaa ja Live-kirjanmerkkejä. Näiden toimintojen tuki poistetaan lokakuussa 2019, kun ESR-versiota 60 ei enää tueta.