Tilføj, håndter og del kontakter i Firefox OS

(Viderestillet fra Add Your Contacts On Firefox OS)

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

App'en Kontakter lader dig let tilføje og dele dine venners kontaktoplysninger gennem import- og eksportfunktionerne. Du kan endda tilføje kontakter fra Facebook og populære mailtjenester. Dermed kan du hurtigt komme i gang med at ringe og skrive til dine kontaktpersoner.

Hvordan virker app'en Kontakter?

App'en Kontakter lader dig kontakte dine venner på følgende måder:

• Telefon
  • Mail
  • Beskeder

Hvis kontakten er linket til Facebook, har du også følgende muligheder:

• Facebook-beskeder
  • Facebook væg-beskeder
  • Vis Facebook-profil
Contact screen
Tip: Markér en kontakt som "Favorit", og den bliver vist i toppen af din kontaktliste.

Tilføj kontakter

Hvor brugbar er en smartphone uden kontakter? Der er flere måder at føje kontakter til din telefon. Vælg én eller en kombination af følgende:

Importer kontakter

Det er let at importere kontakter fra et simkort, hukommelseskort, eller fra din mail og Facebook

• Det er muligt at importere fra et simkort, hukommelseskort eller Gmail og Outlook (og Hotmail)-konti samt fra Facebook. Det er muligt at importere fra simkort, hukommelseskort og Gmail og Outlook (og Hotmail)-konti samt fra Facebook. Det er også muligt at importere fra begge simkort, hvis du bruger en enhed med to simkort.

Lad os begynde:

Importer fra simkort eller hukommelseskort

1. Åbn app'en Kontakter contacts app.
  2. Tryk på ikonet Tandhjul Gray FxOS settings gear.
  3. Tryk for at importere fra Simkort eller Hukommelseskort.
    Contacts import
    • Der søges efter kontakter i det valgte.
  4. Tryk på knappen Vælg alle, eller vælg de kontakter, du vil importere.
  5. Tryk på Importer øverst til højre.
  6. Vent indtil kontakterne er blevet importeret til din enhed.
Tip: Du kan også importere kontakter fra vCard-filer på dit hukommelseskort ved at bruge en app som vCardIn.

Importer fra Gmail, Outlook eller Facebook

1. Åbn app'en Kontakter contacts app.
  2. Tryk på ikonet Tandhjul Gray FxOS settings gear.
  3. Tryk for at importere fra Gmail, Outlook eller Facebook.
    Contacts import
    • Du vil blive spurgt om dine login-informationer.
  4. Indtast dit brugernavn og kodeord, og tryk på knappen Log ind.
  5. Tryk på knappen Accept, eller knappen OK hvis du importerer fra Facebook.
    • Der søges efter kontakter i det valgte.
  6. Tryk på knappen Vælg alle, eller vælg de kontakter, du vil importere.
  7. Tryk på Importer øverst til højre.
    Select contacts to import
  8. Vent indtil kontakterne er blevet importeret til din enhed.

Importer fra simkort eller hukommelseskort

1. Åbn app'en Kontakter contacts app.
  2. Tryk på ikonet Tandhjul Gray FxOS settings gear.
  3. Tryk på knappen Importer kontakter.
  4. Tryk for at importere fra simkort eller Hukommelseskort.
    contact import 12
    • Der søges efter kontakter i det valgte.
  5. Tryk på knappen Vælg alle, eller vælg de kontakter, du vil importere.
  6. Tryk på Importer øverst til højre.
    import gmail
  7. Vent indtil kontakterne er blevet importeret til din enhed.
Tip: Du kan også importere kontakter fra vCard-filer på dit hukommelseskort ved at bruge en app som vCardIn.

Importer fra Gmail eller Outlook

1. Åbn app'en Kontakter contacts app.
  2. Tryk på ikonet Tandhjul Gray FxOS settings gear.
  3. Tryk på Importer kontakter.
  4. Tryk for at importere fra Gmail eller Outlook.
    contact import 12
    • Du vil blive spurgt om dine login-informationer.
  5. Indtast dit brugernavn og kodeord, og tryk på knappen Log ind.
  6. Tryk på knappen Accept.
    • Der søges efter kontakter i det valgte.
  7. Tryk på knappen Vælg alle, eller vælg de kontakter, du vil importere.
  8. Tryk på Importer øverst til højre.
    import gmail
  9. Vent indtil kontakterne er blevet importeret til din enhed.

Importer fra Facebook

1. Åbn app'en Kontakter contacts app.
  2. Tryk på ikonet Tandhjul Gray FxOS settings gear.
  3. Tryk på knappen ved siden af Synkroniser venner
    Facebook Sync Friends
    • Du vil blive spurgt om dine login-informationer.
  4. Indtast dit brugernavn og kodeord, og tryk på knappen Log ind.
  5. Tryk på knappen Ok.
    • Der søges efter kontakter i det valgte.
  6. Tryk på knappen Vælg alle, eller vælg de kontakter, du vil importere.
  7. Tryk på Importer øverst til højre.

Facebook import
  8. Vent indtil kontakterne er blevet importeret til din enhed.

Tilføj en kontakt fra en anden app

Tilføj let nye kontakter fra opkald, beskeder eller mail.

• I app'en Beskeder, tryk på nummeret i den orange linje i toppen af skærmen for at tilføje en ny kontakt eller for at føje nummeret til en eksisterende kontakt.
  • I app'en Mail, tryk på mailadressen i en besked for at tilføje en ny kontakt eller for at føje mailadressen til en eksisterende kontakt.
  • I app'en Telefon, tryk på et nummer i Opkaldslog for at tilføje en ny kontakt eller for at føje nummeret til en eksisterende kontakt.

Add to contacts

Bemærk: Denne funktion er kun tilgængelig i Firefox OS version 1.1 eller nyere. Er du i tvivl om hvilken version af Firefox OS du har? Find ud af det her.

Tilføj en ny kontakt manuelt

Du kan selvfølgelig altid tilføje kontakter på den gammeldags måde.

1. Tryk på knappen + ved siden af Indstillinger for at komme til Tilføj kontakt-skærmen.

Manual contact
  2. Indtast navn, telefonnummer, vælg billede, osv.
  3. Tryk på knappen Færdig øverst til højre for at gemme din nye kontakt.

Link en kontakt til Facebook

Hvis du har tilføjet en kontakt, som også er en ven på Facebook, kan du linke kontakten til vedkommendes Facebook-information.

1. Vælg kontakten, du vil linke.
  2. Tryk på knappen Tilføj kontakt.
  3. En liste med resultater vises. Tryk på den ønskede kontakt, og den vil blive linket til Facebook.

Eksporter dine kontakter til andre enheder

Overfør dine kontakter til andre enheder ved at eksportere dem til dit simkort, hukommelseskort eller via Bluetooth.

1. Åbn app'en Kontakter, og tryk på tandhjulet øverst til højre for at få åbnet skærmen Indstillinger.
    export sim
  2. Vælg, om du vil eksportere via simkort, hukommelseskort eller Bluetooth. Hvis du vælger bluetooth, skal du vælge, hvilken enhed du vil overføre til på den efterfølgende skærm.
  3. Skærmen viser de kontakter, du i øjeblikket har på din telefon. Markér de ønskede kontakter, eller tryk på knappen Vælg alle for at overføre dem alle.
  4. Tryk på Eksporter øverst til højre på skærmen, når du har valgt alle de ønskede kontakter.
    choose contacts

En meddelelse vil vise forløbet. Når eksporten er færdig, kan du lukke app'en.

Slet en kontakt

1. Tryk på kontakten, du vil slette.
  2. Tryk på knappen Rediger kontakt øverst til højre edit contact.
  3. Rul ned til bunden af skærmen, tryk på knappen Slet Kontakt og herefter på knappen Slet.

Når du har tilføjet dine kontakter, er du klar til at ringe eller skrive til dem. Læs Foretag opkald og brug telefonsvarer i Firefox OS for mere information.