CA Internet Security Suite configureren

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

CA Internet Security Suite is een softwarepakket voor Microsoft Windows. Het bevat een firewall-onderdeel (CA Personal Firewall) dat bepaalt welke programma’s verbinding met de buitenwereld kunnen maken. Als CA Personal Firewall niet zodanig is ingesteld dat Firefox toegang heeft, zal Firefox geen verbinding met websites kunnen maken en een foutmelding “Server niet gevonden - Verbindingsproblemen onderzoeken en oplossen” geven.

Dit artikel beschrijft hoe u CA Personal Firewall zo kunt configureren dat Firefox toegang tot het internet heeft.

1. Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bestand en selecteer Afsluiten.
  2. Klik op de knop Start van Windows en selecteer vervolgens Alle programma’s > CA > CA Internet Security > CA Security Center om het venster CA Security Center te openen.
  3. Klik in de sectie CA Personal Firewall op Advanced Settings.
  4. Selecteer Safeguard aan de linkerkant van het venster.
  5. Klik op het tabblad Program Control.
  6. Bekijk de programmalijst en selecteer alle regels die Firefox of firefox.exe bevatten.
  7. Klik op Delete om de geselecteerde regels te verwijderen. Klik op Yes om het verwijderen te bevestigen wanneer daarom wordt gevraagd.
  8. Klik op Add… om het venster voor programmaselectie te openen.
  9. Blader naar de Firefox-installatiemap (bv. C:\Program Files\Mozilla Firefox\) en dubbelklik op firefox (firefox.exe).
  10. Klik op de nieuwe regel voor Firefox om deze te selecteren en klik daarna op Edit… Het venster Advanced Program Control zal verschijnen.
  11. Selecteer This program changes frequently (identify by path).
  12. Klik op OK om het venster Advanced Program Control te sluiten.
  13. Klik met de rechtermuisknop op alle ?-pictogrammen in de kolommen Access en Server en selecteer Allow in het contextmenu dat verschijnt. Alle vier de pictogrammen dienen vinkjes te worden.
  14. Sluit het venster CA Personal Firewall en het venster CA Security Center.