Åbn adressebogen via en systemkommando

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

Af og til vil du måske åbne adressebogen uden at åbne hele programmet. Det kan gøres ved at starte programmet via en kommandolinje.

Tryk på genvejstasten Windows Key + R for at åbne dialogboksen Kør. Indtast:

"C:\Program Files\Mozilla Thunderbird\thunderbird.exe" -addressbook

Bemærk: Hvis du bruger 64-bit-versionen af Windows, er Thunderbird muligvis installeret i mappen Program Files (x86). Hvis det er tilfældet, så indtast:

"C:\Program Files (x86)\Mozilla Thunderbird\thunderbird.exe" -addressbook

Åbn et terminalvindue (Programmer > Hjælpeprogrammer > Terminal) og indtast:

cd /Applications/Thunderbird.app/Contents/MacOS

./thunderbird-bin -addressbook

Åbn Terminal og indtast:

cd <thunderbird_installation_directory>

./thunderbird-bin -addressbook

Hvis du ofte har behov for at åbne adressebogen uden for Thunderbird, kan du lave en genvej til kommandoen. I Windows (32-bit-version) vil genvejen fx skulle have følgende i feltet Destination i egenskaberne for genvejen:

"C:\Program Files\Mozilla Thunderbird\thunderbird.exe" -addressbook

Du finder en komplet liste over mulighederne med Thunderbird via en kommandolinje på websiden Command Line Options.