Ret op på adgangskoder der forvinder pga. AVG

Denne artikel bliver ikke længere vedligeholdt, så dens indhold kan være forældet.

Denne artikel gælder kun for Firefox på Windows.

Funktionen “Password Protection” i AVG security software har fået logins og adgangskoder gemt i Firefox til at forsvinde efter en nylig opdatering. Den kan også bevirke, at brugerne oplever forstyrrelser, når de vil synkronisere enheder, idet de kan blive logget ud fra deres Firefox-konto flere gange, selvom de ikke gemmer logins og adgangskoder.

Berørte Firefox-versioner:

• Udgivelse 67.0.2
  • Beta 68.0b9 og højere
  • Nightly versioner efter 7. juni 2019

På nuværende tidspunkt bør AVG have en opdatering til deres software, som forhindrer yderligere problemer med logins og adgangskoder i Firefox. Rettelsen fra AVG findes i virus definition 19061402 og højere.

Sørg først for, at AVG er opdateret, så det ikke længere skader din login- og adgangskodefil. Du kan gennemtvinge en manuel opdatering af AVG sådan:

1. Dobbeltklik på AVG-ikonet på dit skrivebord for at åbne programmet.
  2. Klik på opdateringsknappen i det nederste højre hjørne på hovedbilledet.
  3. Vent, mens AVG søger efter nye virusdefinitioner.
  4. Når opdateringen er færdig, vil du se, at virusdefinitionerne er opdaterede.
  5. Hvis du bliver bedt om at genstarte din computer, klik genstart for at genstarte med det samme.

Dine logins og adgangskoder kan nu gendannes vha. følgende trin:

Vi har udgivet en tilføjelse, der kan erstatte trinnene herunder. Berørte brugere kan downloade den her: https://addons.mozilla.org/firefox/addon/restore-logins/. Bemærk at tilføjelsen ikke er kompatibel med Nightly; hvis du bruger Nightly, skal du følge nedenstående manuelle trin.
  1. Åbn Firefox
  2. Klik på knappen Menu Fx57Menu, klik på Hjælp Fx57Help og vælg Teknisk Information. Billedet Teknisk information vil blive åbnet.
  3. Under Programinfo klikker du på knappen Åbn mappe ud for Profilmappe. Det vil åbne profilmappen.
  4. Luk Firefox: Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.Klik på Firefox-menuen øverst i vinduet, og klik så på Afslut Firefox.Klik på menuknappen Fx89menuButton, og klik så på Afslut.
  5. Tjek om du har en fil ved navn logins.json i din profilmappe.
    • Hvis du har den, så omdøb den til logins.json.old.
  6. Tjek også om du har en fil ved navn logins.json.corrupt med en dato i juni 2019 i din profilmappe.
    • Hvis du har den, så højreklik på filen, kopier den, og omdøb så kopien til logins.json.
  7. Start Firefox

Nu burde dine adgangskoder være tilgængelige, og du burde atter kunne synkronisere uden at logge ind igen.