Kom i gang med Firefox OS

Revisionsinformation
  • Revision id: 67724
  • Oprettet:
  • Lavet af: scootergrisen
  • Kommentar: "sendte data" > "data" fordi det både er sendt og modtaget data
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: user955666
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionskilde
Revisionsindhold

Velkommen til Firefox OS! Denne artikel dækker alt det grundlæggende og vil få dig godt i gang. Der er også links til andre gode artikler, som du måske vil udforske senere.

Bliv forbundet!

Din Firefox OS-enhed kommer med en dataforbindelse, som holder dig forbundet, når du er på farten. Du kan også forbinde til Wi-Fi netværk, som ofte er hurtigere, og hvor de data ikke medregnes i dit abonnements forbrug.

Sådan forbindes til et Wi-Fi netværk:

1. Åbn app'en Indstillinger og vælg Wi-Fi.
  2. Slå Wi-Fi til, og tryk på et tilgængeligt netværk for at oprette forbindelse til det.

For mere information, læs Bliv forbundet - få adgang til Wi-Fi- og mobilnet.

Find fantastiske apps

En af de gode ting ved en smartphone er adgang til apps, der gør dit liv lettere. Firefox OS har to måder at hjælpe dig med at finde apps.

Hent og installer apps fra Marketplace

App'en Marketplace har alle mulige handy apps, som venter på dig. Find hurtigt populære, nye og udvalgte apps.

Marketplace intro

For mere information om Marketplace, læs Sådan downloades og installeres apps.

En tilpasset søgefunktion lader dig finde personlige apps

Firefox OS inkludere en tilpasset søgefunktion. Bare skriv et enkelt ord, som fx "sushi", for at finde relevante mobile apps. Nogle apps kan enda bruge din position til at tilpasse det viste indhold.

1. Skriv et søgeterm i søgeboksen.
  2. Tryk så på en app for at prøve den uden at hente eller installere den.

Search apps

Du kan læse mere om alle mulighederne i artiklen Brug adaptiv søgning til at finde personlige apps.

Importer og håndter dine kontakter

App'en Kontakter gør det let at ringe eller sende sms'er.

• Tryk på gear-ikonet oppe i højre hjørne af app'en Kontakter for at importere kontakter fra et SIM kort, Facebook, Gmail, Outlook (og Hotmail) eller fra et hukommelseskort.

Import contacts intro

Læs mere i artiklen Tilføj, håndter og del kontakter i Firefox OS.

Brug beskeder til at holde kontakten

App'en Beskeder lader dig sende korte tekstbeskeder, billeder og videoer til dine venner. Sådan sender du en besked:

1. Åbn app'en Beskeder sms app.
  2. Tryk på knappen til ny besked Editmessages for at komme i gang.
  3. I feltet Til: kan du enten skrive telefonnummeret på personen, du vil sende en besked til, eller du kan trykke på knappen Kontakt contact button for at finde en persons telefonnummer i app'en Kontakt.
  4. Skriv beskeden i beskedfeltet og tryk på knappen Send, når du er færdig.

Læs mere i artiklen Sådan bruges appen Beskeder.

Opsætning af mail

Firefox OS understøtter Gmail-, Yahoo- og Outlook- (og Hotmail)-konti lige ud af posen.

• Bare åbn app'en Mail og skriv dit navn, mailadresse, adgangskode og tryk så på knappen Næste. Resten sker automatisk.

email_setup

Vil du vide mere om e-mail, så læs artiklen Send og håndter mail.

Læg musik på din telefon

Tag din musik med dig!

1. Aktiver USB-lager:
    • Find ud af hvilken version af Firefox OS du har.
    • I Firefox OS v 1.0.1: Åbn app'en Settings, scroll ned til afsnittet Device og tryk på Media storage. I afsnittet Media storage settings, aktiver USB mass storage.
    • I Firefox OS v 1.1: Åbn app'en Settings, rul ned til afsnittet Storage og aktiver USB storage.
      USB 1.1
  2. Forbind din enhed til din computer med et USB kabel.
  3. Træk dine musikfiler til din enheds hukommelseskort.
    Drag music Win7Drag music Mac

Du kan også hente musik med browseren eller modtage musik over Bluetooth. Det kan du læse mere om i artiklen Sådan overfører du musik til din Firefox OS-enhed.