Hvad er Firefox Focus

Revisionsinformation
  • Revision id: 132773
  • Oprettet:
  • Lavet af: Joergen
  • Kommentar: Korrektur. Skal gennemgås af en anden
  • Gennemgået: Ja
  • Gennemgået:
  • Gennemgået af: user955666
  • Er godkendt? Ja
  • Er nuværende revision? Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionsindhold

Focus by Firefox er en gratis indholdsblokerings-app til Safari på iOS, der giver dig flere muligheder for at beskytte dit privatliv og forbedre din mobile webbrowsers ydelse. Focus kan også reducere dit dataforbrug.

focusoverview

Hvordan fungerer Focus?

Privatliv

Sporing drejer sig generelt om indsamling af en persons browsing-data på tværs af flere websteder. Focus beskytter dit privatliv ved at lade dig blokere kendte sporingsmekanismer efter kategorierne:

• Reklame-, analyse- og social sporing.
  • Anden indholdssporing. Denne kategori dækker indlejrede videoer, diasshows og indlejrede nyhedsartikler, som kan spore dig. Blokering af anden indholdssporing kan forhindre mange websteder i at fungere ordentligt.
For at beskytte mod sporing, bruger Focus en liste, der tilbydes af Disconnect for at identificere og blokere sporing. Du kan læse mere om dette og de standarder Disconnect anvender til at lave disse lister her.

Ydelse

Focus blokerer indlæsningen af nogle dele af websiderne. Når der er mindre at downloade, indlæses websiderne ofte hurtigere med Focus. Forbruget af mobildata formindskes derfor.

• Webskrifttyper. Skrifttyper der er downloadet fra en server (kan nedsætte hastigheden på websiderne). Webskrifttyper er særligt udformet for at fremhæve teksten på en særlig måde på visse websider. Blokering af webskrifttyper vil ændre visningen af teksten på sider, hvor de anvendes, men teksten vil stadig være læselig.

Focus vil fremover komme til at indeholde flere funktioner, der forbedrer ydelsen.

Sådan aktiverer du Focus

For at komme i gang med Focus skal du aktivere det i Safari. Følg denne trinvise vejledning for at komme i gang. Du skal kun gøre det én gang.

1. Installér Focus fra Apple App store (link).
  2. Aktivér Focus i Safari på følgende måde:
    • Åbn Indstillinger.
    • Find Safari på listen og tryk på den.
    safari
    • Tryk på “Software til blokering af indhold” under Generelt.
    contentblockers
    • Tryk på “Focus” for at aktivere den. (Grøn betyder at den er aktiveret.)
    enablefocus
    • Luk indstillinger.
  3. Start Focus og stryg til venstre, indtil du ser Focus er aktiveret!.
  4. Tryk på Get Started.
  5. Tryk på kontakten ud for hver sporingsmekanisme, du ønsker at blokere. (Grøn greenswitchfocus betyder at den er aktiveret).
  6. Luk Focus og begynd at browse!

Focus vil blokere for sporing, mens du browser. Du behøver kun at gå til indstillinger, hvis du ønsker at ændre indstillinger.

Krav

Focus kan hentes i iTunes til de understøttede enheder. Indholdsblokering kan kun anvendes på 64-bit-enheder, iOS9 og senere:

• iPhone 5s og senere
  • iPad Air og senere
  • iPad Mini 2 og senere
  • iPod Touch 6. generation

Hvorfor er ældre Apple-produkter ikke understøttet?

Safaris indholdsblokering (der inkluderer Focus) fungerer kun på enheder med en A7-processor (64-bit) eller senere udgaver. Kun 64-bit-processorer kan håndtere det ekstra arbejde, blokering af indhold medfører og sikre optimal ydelse. Eksempelvis er iPad 3 forsynet med en A5-processor, hvorfor Focus ikke er kompatibel med den.