Firefox Sync-opgradering - Ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Revisionsinformation
  • Revision id: 97429
  • Oprettet:
  • Lavet af: MadsHaupt
  • Kommentar: Jeg har arbejdet videre på oversættelsen, men den er ikke færdig endnu. Jeg har også svært ved at oversætte "pairing flow" til dansk, så i må gerne skrive hvordan man oversætter det i en besked.
  • Gennemgået: Nej
  • Klar til oversættelse: Nej
Revisionskilde
Revisionsindhold

Det gamle Firefox Sync-system vil blive deaktiveret hen i mod slutningen af 2015 for at færdiggøre overgangen til det nye Firefox Sync. Hvis du bruger det gamle Firefox Sync, vil du blive prompted med en guidet tutorial til at gøre opgradering så let som mulig.

Hvis du ikke er i stand til at følge tutorialen, så følg disse indstruktioner for at opdater manuelt: Sådan opdaterer du til det nye Firefox Sync.

Firefox Sync lader dig få adgang til din information på alle dine enheder. Det nye, Firefox Accounts-based Sync, frigivelse i April 2014, gør setup endnu nemmere. Alt du behøver er en email-adresse og en sikker adgangskode for at synkroniser din information - ingen enhedskode nødvendig.

Hvornår vil de gamle Sync-servere blive skiftet ud?

De gamle Sync-servere vil blive lukket ned inden udgangen af 2015, men der er ikke blevet sat nogen fast dato. Denne beslutning vil være baseret på vedvarende monitorering af deres brug og successen af vores overgangsstrategi.

Vil mine data automatisk blive overført til de nye servere?

Nej, den stærke kryptering som bruges af begge Sync-systemer betyder at vi ikke automatisk kan overføre dine data på serveren. Først når kontoopgraderingsprocessen er færdig, vil Firefox genuploade dine data til det nye system (så hvis du har nogle bogmærker, ønsker du måske at sikre at du er på en pålidelig netværksforbindelse).

What about Extended Support Release (ESR)?

Users on the ESR channel will start seeing the upgrade prompts in Firefox 38, which is scheduled for release in early May. The old Sync infrastructure will be maintained until previous ESR versions reach end-of-life on August 4.

Er det nye Sync-system kompatibelt med Firefox’ hovedadgangskode-funktion?

Ja. Der var en begrænsning i tidligere versioner af Firefox som forhindrede Sync i at virke når en hovedadgangskode var aktiveret, men dette er siden blevet løst. Sync er fuldt kompatibel med hovedadgangskode-funktionen i den nyeste version af Firefox.

Er der nogen sikkerhedsproblemer med opgradering til det nye system?

Både de nye og gamle Sync-systemer er udstyret med industriførende sikkerhed til dine data: kryptering fra start til slut af alle synkroniserede data, ved hjælp af en nøgle som kun du kender.

In legacy Sync det var opnået ved at bruge et kompliceret pairing flow to transfer the encryption key between devices. With Firefox Accounts we have replaced this with a key securely derived from your account password. Pick a strong password and you can remain confident that your synced data is safe from prying eyes.

Er jeg nødt til at tage nogle forholdsregler før jeg opgraderer? Jeg synkronisere bogmærker.

Ja, det hjælper med at sikre at du har en pålidelig internetforbindelse. Det er især vigtigt hvis du synkronisere bogmærker. I virkeligheden hvis du synkronisere bogmærker, there is a possibility bookmarks may be duplicated or corrupted, so it would be a prudent precaution to manually backup your bookmarks before the upgrade. You may wish to follow these instructions for Firefox (Desktop): Manual backup of bookmarks

You may even consider doing similar backups maybe every couple of weeks if you have important bookmarks and the listing changes frequently. Also bear in mind that the new Sync only merges bookmarks - after syncing, all devices will have the same bookmarks. You have no option to sync unidirectionally from a Phone to a Desktop

Hvad hvis jeg kører en anden eller selvhosted Sync-server?

Denne overgang påvirker kun de standardservere som hostes af Mozilla. Hvis du bruger en anden eller et selvhosted serversetup, bør Sync fortsætte med at virke uafbrudt og du vil ikke blive spurgt om at opgradere.

Selvom vi ikke har nogle planer eller tidshorisont for udførelse, så er det ligesom at supporten for den gamle Sync-protokol vil blive helt fjernet fra Firefox på samme tidspunkt i fremtiden. Du bør overveje at flytte din serverinfrastruktur for at bruge de nye protokoller; se nedenfor.

Kan jeg selv hoste det nye system?

Ja, enten ved kun at hoste lagerserverne eller ved at kører en fuld Firefox Accounts stack. Vi sætter pris på feedback og forslag til at gøre denne proces nemmere. (Den nuværende tekniske guide er her: Run your own Sync-1.5 Server)

Hvad hvis jeg bruger en anden browser (f.eks. SeaMonkey, Pale Moon, ...)?

Du bør overveje at hoste din egen server for at sikre uafbrudt funktionalitet.

Jeg er ikke klar til at overgå til det nye Firefox Sync. Hvordan slår jeg notifikationen fra?

Deaktivér Firefox Sync i din browser for at slå notifikationen fra uden at opgraderer til det nye Sync. Når du har gjort dette, vil du ikke længere kunne bruge det gamle Firefox Sync (version 1.1). Hvis du vil bruge Firefox Sync i fremtiden, er du nødt til at oprette dig for at få en konto og bruge den nye version af Sync.

1. Click on the menu button Billedet "new fx menu" findes ikke., followed by IndstillingerIndstillingerIndstillinger .
  2. Click the Sync panel, then Unlink Sync.
Baseret på information fra Mozilla-blogindlægget Transitioning Legacy Sync users to Firefox Accounts