Search Support

Avoid support scams. We will never ask you to call or text a phone number or share personal information. Please report suspicious activity using the “Report Abuse” option.

Learn More

Hierdie gesprek is in die argief. Vra asseblief 'n nuwe vraag as jy hulp nodig het.

görev yöneticisinde 5 tane firefox.exe görünüyor. nasıl kaldırabilirim?

  • 10 antwoorde
  • 1 het hierdie probleem
  • 21 views
  • Laaste antwoord deur Selim

more options

Merhaba; (Win7-firefox.exe-3gbRAM)

Görev yöneticisinden 2 resim gönderiyorum. 1. resimde ada sıralı-5 firefox exe görünüyor.Bunlara sağ tuş özelliklerden baktım.hepsi aynı adresi gösteriyor.

  bunlar işlemci ve belleğimi azaltıyorlar.tabiiki kapatmak istiyorum. ama nasıl?
2.resimde  (CPU sıralı) yine 5 firefox görünüyor yedikleri; işlemci %40
  birde en başta, ne olduğunu microsoft TR den de soru yazdım.bilen yok..
  "system" adlı birşey var, uzantısı yok  %60 ta o yiyor.(ama bellek 32K!) işlemci bitti!!

Sonuç(isteğim) 1-Bu firefox.exe lerin 4 ünü kaldırıp bir tane bırakmak istiyorum. 2. olarak ta bu system denen işlemden kurtulmak istiyorum.

Yardımcı olacaklara teşekkürler ederim. Mahmut Demir
Merhaba; (Win7-firefox.exe-3gbRAM) Görev yöneticisinden 2 resim gönderiyorum. 1. resimde ada sıralı-5 firefox exe görünüyor.Bunlara sağ tuş özelliklerden baktım.hepsi aynı adresi gösteriyor. bunlar işlemci ve belleğimi azaltıyorlar.tabiiki kapatmak istiyorum. ama nasıl? 2.resimde (CPU sıralı) yine 5 firefox görünüyor yedikleri; işlemci %40 birde en başta, ne olduğunu microsoft TR den de soru yazdım.bilen yok.. "system" adlı birşey var, uzantısı yok %60 ta o yiyor.(ama bellek 32K!) işlemci bitti!! Sonuç(isteğim) 1-Bu firefox.exe lerin 4 ünü kaldırıp bir tane bırakmak istiyorum. 2. olarak ta bu system denen işlemden kurtulmak istiyorum. Yardımcı olacaklara teşekkürler ederim. Mahmut Demir

All Replies (10)

more options

resimler gönderilemedi aşırı zaman bekleme yaptı ve yüklenemedi.şimdi deniyorum.MahmutDemir.Evet buradan yüklendi.

1 ve 2. resimler ektedir. Soru sayfasından resim gönderilemedi.sorun var..

more options

Firefox çok işlemli bir yazılımdır, o nedenle birden fazla firefox.exe işlemi görmeniz normal. İşlem sayısını azaltırsanız Firefox daha az bellek kullanır ama çok sekme açtığınızda daha yavaş çalışabilir. Bu ayarı nasıl değiştireceğinizi Firefox'un performans ayarları sayfasından öğrenebilirsiniz.

more options

cevabınıza teşekkürler. burada atlanan bişey var.benim dün WGY den aldığım caps te 5 firefox.exe çalışıyordu. Az önce baktım 7 tane oldu.performans bölümüne baktım. default 4 işaretli.bu nasıl oluyor.

  Bu sayının artması sanırım 1 ay içinde farkettiğim bişey daha önce 1 firefox.exe görünüyordu.problem de yoktu. otm.güncell.kapalı zaten. 2 pencerede ve çok sayıda sekmeli çalışıyorum.Yıllarca bu böyleydi.
  Bu exe şimdi, nasıl bu kadar çok açılmaya başladı? ne, neden oldu. int. sayfalarının içinden mi bişey oluyor?. Öyleyse, yani soruna neden olan int. site sayfasını bulup kaldırmam lazım.Bu siteyi nasıl bulabilirim?

2- bu sorunuma da değinirminiz,

2. resimde; en başta, ne olduğunu microsoft support TR den de soru yazdım.bilen yok..

 "system" adlı birşey var (NT Kernel& System) açıklamalı, uzantısı yok  ort. %60 yiyor. Bu resimde %67 görünüyo.(ama bellek 32K!) işlemci bitti!!

Bu işlemi kaldırmak istiyorum.Bikaç aydır çare bulamıyorum.Çok canımı sıkıyor. Selamlar..

more options

Otomatik güncellemeyi asla kapatmamanızı öneririm. Daha önce fark etmemiştim ama Firefox'un eski bir sürümünü kullanıyorsunuz ve yeni sürümlerde yapılan performans iyileştirmelerini kaçırıyorsunuz.

Ardından Firefox çok fazla bellek (RAM) kullanıyor - Nasıl düzeltilir? sayfasını inceleyebilirsiniz.

system işleminin sistem kaynaklarınızı tüketmesinin birçok nedeni olabilir (virüs, güncellenmemiş sürücüler, Windows'un yaptığı çeşitli işlemler vb.) ama maalesef bu forumlarda Mozilla ürünleri dışında destek veremiyoruz. Başka teknoloji sitelerinin forumlarını deneyebilirsiniz.

more options

merhaba;

  otm.güncellemeyi mecburi kapatıyorum. Zira fazla eklenti var ve onların güncellemeleri baya sonra oluyor. Dolayısıyla eklentiler yeni sürüm firefox ile çalışmıyorlar.
 Benim sorunum bu değil. WGY yine 7 firefox.exe çalışıyor ve işlemciyi çok çalıştırıyolar. System+firefox= % 80-90 şuan başka bişey çalışmıyor.!       
  System çalışması için nedenleriniz çözüm değil benim PCde..
  Çok sekme kullanıyorum (50 den çok) eskidenberi öyle çalışıyorum. Bu sıralar nasıl oldu? 7 firefox çalışması.. Altta Görev penceresinde 2 açık pencere görünüyor.WGY de 2 firefox.exe olması gerekmiyor mu??  sürüm güncellemesi zaten kapalı.
more options

Çok işlemli Firefox'u tamamen kapatmak istiyorsanız

  1. Adres çubuğuna about:config yazıp Enter'a basın ve riski kabul edin.
  2. Arama kutusuna browser.tabs.remote.autostart yazın.
  3. Bulduğunuz tercihe çift tıklayın. Değeri true yerine false olarak değişecektir.
  4. Firefox'u kapatıp açın.
more options

Kıymetli Selim Bey;

  iyi anlayamadık önerinizi. 

--- Firefoxu "tamamen kapatmak" tan neyi kastettiniz.? firefoxu çalışmaz hale getirmek mi, silmek gibi mi,çok işlemciliği mi kaldırmak, yoksa fazladan açılan firefoxları kapatmak mı? (ben böyle birşey istiyorum), veya başka bişey mi? -- bu satırın kelime anlamı nedir, ne işe yarar yani? "about:config" ten baktım aşağıdakiler gibi 2 sıra var.. browser.tabs.remote.autostart;false browser.tabs.remote.autostart.2;true hangisini kastettiniz? --- false, true, boolean. tam sayı, dizgi PC dilinde bunlar ne demek? kısaca..

--- firefox.exe tarayıcısını seviyorum.alıştık ta baya, tavsiye de ediyorum. en mikrobu crome bana kalırsa hırsızlık yapıyor. silmeye kalktım, binlerce yere kök salmış ve yarım saat sürdü.IE ve opera da firefox un yanında yok hükmündedir zaten.

Özel not:

Sayın firefox yetkililerinden isteğim var.
  Otomatik güncellemeyi açmak istiyorum. ama eklentilerim çok ve yeni sürümde çalışmayacak diye korkuyorum. onların güncellemesi firefoxla aynı anda olabilir mi? bilmiyorum.Sanki zor gibi..

selamlar.. Mahmut Demir

more options

Firefox'un çok işlem özelliğini kapattığınızda Firefox tek işlemli olarak çalışmaya devam eder, ama çok fazla sekme açtığınızda performansı azalır. Aslında bu konuda yapabileceğiniz en iyi şey bilgisayarınıza RAM eklemek.

browser.tabs.remote.autostart satırının değerini false yapmanız gerekiyor. Zaten false ise ek bir şey yapmanıza gerek yok.

Eklentilerinizin durumu tamamen eklenti geliştiricilerine bağlı olduğu için maalesef bu konuda söz vermek mümkün değil. Çoğu eklenti Firefox'un yeni sürümlerinde de otomatik olarak çalışır ama elbette çalışmayanlar çıkabilir.

more options

about:config böyle gözüküyor. yine de değişiklik yapmam gerekiyor mu?

browser.tabs.remote.autostart.2;true browser.tabs.remote.autostart;false

gerekmiyorsa sorunum da çözülmemiş oluyor. şuan yine 6 firefox.exe çalışıyor.WGY baktım.slm..

more options

browser.tabs.remote.autostart.2 değerini de false yapmayı dener misiniz?

Eski sürüm kullandığınızı unutmuşum. Firefox 58'den itibaren o değer dikkate alınmıyor.