• Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Missing Headers, Corrupt Inbox Messages & "TB can't update to latest version"

The Problem: Starting around May 27, I started getting daily popups on TB saying: "Thunderbird can't update to the latest version. Download a fresh copy and we'll help yo… (funda kabanzi)

The Problem: Starting around May 27, I started getting daily popups on TB saying: "Thunderbird can't update to the latest version. Download a fresh copy and we'll help you to install it." I Installed TB v. 91.10, but the daily popups continued, so I just kept closing the popup.

Around July 1, I downloaded and installed TB 102.0. However, after this, about 1/4 of incoming mail in all inbox folders have corrupted messages, either: - missing the header entirely (but the Message List Pane still shows the Subject, Correspondents, and Date), - has header from another incoming message, - displays message body as html text, - merges two messages into one message body, - missing message entirely, - or combinations of the above. When I check webmail with Firefox, all emails appear normal. Still getting the "TB can't update..." popups daily.

Attempted Diagnostics & Fixes, so far: After each fix I have to wait a day to see if new emails are affected and if I get the same "TB can't update" popup. Some dates are approximate. - June 6th, changed two Gmail POP3 logins to OAUTH to agree with Google's "less secure apps" policy. - TB Repair Folder (removes corrupted messages from Inbox, but does not re-download them from the server, I have to check them via webmail) - June 20th, Compact Folders - Archive Folders (thousands of emails) - TB Troubleshoot Mode (restarts without extensions, though I have no extensions installed) - Run Malwarebytes scan (clean) - Turned off Avast Mail Shield - Created Avast scan exception for TB profile folder, thunderbird.net & aus.thunderbird.net - July 1st, installed TB 102.0 (see "The Problem" above) - July 5th, uninstalled Avast Free (complete removal with Avast Clear), and reinstalled - July 6th, ran Tweaking.com Windows Repair (All steps: Power Reset, Reboot Safe Mode, Repair Reparse Points, Repair Environment Variables, Check File System, System File Check) - Copied profile folder, then deleted all MSF files in Mail folder so TB would re-index. [I missed the ones in the IMAP Mail folder on this 1st attempt.] - Update to TB 102.1 - Uninstalled TB (Windows/remove program), deleted all MSF files in profile again (including IMAP Mail folder this time), and installed 102.1 - Jul.7th, the day after running Tweaking.com Windows Repair when I started up, Avast "secured" four threats and moved three of them into Quarantine:

        - c:\windows\syswow64\sto.exe
        - c:\windows\syswow64\fflhd.dll
        - c:\windows\syswow64\server.exe
   (All for process: c:\program files (x86)\MySQL\bin\mysqld-nt.exe)
   Submitted to Avast for further analysis.
         - The fourth item said it was "successfully repaired": C:\WINDOWS\SysWOW64\Server.exe [L] Win32:Parite [Inf] (0)

- July 8th, disabled two POP OAUTH GMail accounts, and added new IMAP accounts - July 9th, removed two POP Gmail accounts, uninstalled TB (remove program), deleted all MSF files in profile, installed TB 102.1 - July 10th, deleted appdata/local/thunderbird/profiles/xyz.default, restarted TB - July 11th, Avast "secured" three new threats and moved them into Quarantine:

      - c:\windows\syswow64\sto.exe     (For process: c:\program files (x86)\MySQL\bin\mysqld-nt.exe)
      - c:\windows\syswow64\fvznj.dll    (For process: c:\program files (x86)\MySQL\bin\mysqld-nt.exe)
      - c:\windows\syswow64\sto.exe     (For process: PID 8560)

Corrupt inbox messages (about 1/4) & "TB can't update" popups continue.

My System: - Windows 10 Home, up to date - TB has no extensions or themes installed - running on an older AMD laptop that has always run TB without issue - Avast Free AV

THANK YOU Many thanks to the awesome volunteers who have posted so much helpful advice over the years. I hope you will be able to work this one out too, please. Thank you very much.

Asked by pppcrn010 2 iminyaka edlule

Answered by Toad-Hall 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Firefox won't open

Every time i open Firefox a little window comes up and says for a fraction of a second that im using an older version of Firefox (Even though that i'm using the latest) a… (funda kabanzi)

Every time i open Firefox a little window comes up and says for a fraction of a second that im using an older version of Firefox (Even though that i'm using the latest) and then it crashes. I've tried everything, from reinstalling, rebooting, making exceptions in the firewall and even manually installing Firefox, but nothing. Before anyone asks, i do not have AVG, Avast or Commodo, and the Firewall is the basic Windows one. The issue is very similar to this one:https://support.mozilla.org/en-US/questions/970099. I also tried what they said, but unfortunately nothing woks for me.

Asked by Legend_ 2 iminyaka edlule

Answered by thiendt2001 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Missing folders after upgrade to 102

Hi there, After downloading and installing the new Thunderbird 102 onto my 64 bit PC, I am using imap, I have found that although all the email accounts appear there and… (funda kabanzi)

Hi there, After downloading and installing the new Thunderbird 102 onto my 64 bit PC, I am using imap, I have found that although all the email accounts appear there and many folders or sub folders missing. As well as the content of some folders that appear but are just empty.

For example, on my main email they Inbox appears but is greyed out and shows none of my current emails but with the sub folders they are there and the emails are there.

So: Account - me@mydomain.com Inbox - greyed out and no content Drafts - working fine Sent - working fine Spam - working fine Sub folder A - working fine Sub folder B - working fine

It’s as if it just hasn’t subscribed to the Inbox. Although that doesn’t make sense if the sub folders are there… I can send emails fine. They appear with my footer that is set up in the account and they appear when I log into webmail and look in its inbox.

I tried, using TB, to move an email into the inbox, to try and prompt the activation of the folder but as it is greyed out in the move function as well it cannot be done. I have looked at the account settings and cannot see an issue, it still has the imap address to get the emails.

Second example

Account - Me@mydomain.net No folders :(

On several other accounts I can see the account but with no folders at all below them.

When I installed it there was nothing else running, there were no issues displayed and it was, as with every other update of TB since I started using it back at the beginning, quite fast.

I made no changes to settings after install as I wanted to look around and see what had changed. I did notice that despite it being an update and is used offline that it took quite sometime to download emails in several folders. I figured it being an update that it the locally stored msf(?) files that were already on my PC.

This is really quite frustrating and disappointing as although I can use webmail it does not have as friendly user interface and accessibility as an email client and I do not use Micro$oft products.

Is there anyone that can assist with this?

Thanks for reading this and I will also thank anyone that can help.

TeeKay

Asked by TeeKay 2 iminyaka edlule

Answered by TeeKay 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

How to import pop3 emails from (broken) old computer

On a new PC I've set up a new install of T'Bird using imap. The old(broken) PC was using T'Bird pop3. I have been able to recover the file Mail folder from the old machi… (funda kabanzi)

On a new PC I've set up a new install of T'Bird using imap. The old(broken) PC was using T'Bird pop3. I have been able to recover the file Mail folder from the old machine. How can I get the old emails into the new T'Bird?

Any advice is welcome.

Asked by bill-lancaster 1 unyaka odlule

Answered by bill-lancaster 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Can receive, but not send emails

I'm running Thunderbird 102.0.2 (64-bit) on Windows 10. I read through some of the other similar issues and can't find a fix that works. My ISP is AT&T. E-mail is … (funda kabanzi)

I'm running Thunderbird 102.0.2 (64-bit) on Windows 10. I read through some of the other similar issues and can't find a fix that works. My ISP is AT&T. E-mail is an "sbcglobal" suffix.

I recently had an issue with my email account that required assistance from my ISP to re-set my account password. Now I can receive e-mails with Thunderbird, but not send them.

I get the following error: 'Login to account "outbound.att.net" failed'. I enter my new password and nothing happens. The "Sending Message" window just stays open and nothing happens.

I tried uninstalling and re-installing Thunderbird, hoping I could use the setup wizard to set up everything again, but that didn't work. The re-installed Thunderbird still remembered my old account info.

Other settings for outgoing server:

Outgoing server: SMTP Outgoing server name: outbound.att.net Port: 465 Connection/Security: SSL/TLS Authentication method: Normal Password.

If I try to send an email, I get: "Login to server outbound.att.net with username ejdamato@sbcglobal.net failed"

If I change the Authentication Method to: "No Authentication" and try to send an email, I get this: "Sending of the message failed. An error occurred while sending mail. The mail server responded: Email rejected. Please verify that your email address is correct in your account settings and try again."

Asked by eddiejoe67 2 iminyaka edlule

Answered by JP 2 iminyaka edlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Double space is back in firefox for me firefox 99.0

There is a specific challenge that i am facing with Firefox and some of the solutions that i have tried is not helping me to resolve the issue. What's the issue: There a… (funda kabanzi)

There is a specific challenge that i am facing with Firefox and some of the solutions that i have tried is not helping me to resolve the issue.

What's the issue: There are double spaces issue in Firefox

Where is it : 1) Menu 1.1) It's in the Menu New Tab is seen to me as New Tab (more spaces are for demonstration only) 1.2) All the Menu items which have space are show with more then one space including

  1.2.1) File Menu -> New   Window (and all the drop down menus with spaces)
  1.2.2) Edit Menu -> Select     All (and all the drop down menus with spaces)
  1.2.3) View-> Page     Style (and all the drop down menus with spaces)
   1.2.4) All the rest of the menus where ever there is a space there is a double space

2) URL : I type something in the URL and they are double spaced "this is test" will look like "this is test"

   THIS URL looks to be double spaced on firefox https://support.mozilla.org/en-US/questions/1338204?page=2
   like below

3) Numbers in the browser :

   Any number displayed is double spaced in the browser output (most of the times, most of the web pages)
   
   

4) Bookmarks : All bookmarks are double spaced

5) Settings:

Settings: I have tried some suggestions below and they did not work for me.

browser.proton.contextmenus.enabled browser.proton.contextmenus.enabled is still set to false but seems to have no effect toolkit.legacyUserProfileCustomizations.stylesheets=true browser.proton.contextmenus.enabled=false


6) Reference: I have tried some suggestions below and they did not work for me.

 https://support.mozilla.org/bm/questions/1350754
 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1186601
 https://support.mozilla.org/en-US/questions/1338204?page=2
 https://superuser.com/questions/1654597/firefox-menus-became-double-spaced-in-latest-update-i-want-to-return-to-single

Asked by Nataraj 2 iminyaka edlule

Answered by cor-el 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Select an email title and content of the message is from a different email

When I first switched from v91 to v102, I had a few issues where I would open an email and the email subject name and the email content was from a different email message… (funda kabanzi)

When I first switched from v91 to v102, I had a few issues where I would open an email and the email subject name and the email content was from a different email message than the correspondent name it said it was from. I also had a couple of messages that when opened were blank. All email messages mentioned were just fine on my Android cell phone email client so I know the original messages had integrity. I deleted the messages in question and this issue appeared to go away.

This was about 2 weeks ago. Today one issue has returned. I have an email in my inbox that arrived on July 14. I read it on that date and it was fine. Today I opened this email again to grab a phone number in the message body text and the subject name and the message content is from a different email message that I deleted a few days ago? I was able to forward this message from my cell phone to my pc that is running tbird v102 and the forwarded message opens in Tbird with the correct subject name and text in the body.

I don't know exactly what is happening but it appears that occasionally a message with the correct correspondent name somehow inherits the subject name and body text from a completely different massage?

For the most part, just about all email messages are arriving in my inbox with no problems and all text or HTML content seems to be just fine. The messages with a problem appear to be completely random.

For your information, all my mail folders (many) seem fine and the calendar that I have linked to my Gmail calendar continues to operate well and syncs just fine. The address book is also good.

Asked by mike611 1 unyaka odlule

Answered by mike611 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Still receiving watch threads when I have updated my settings

I have edited my Settings so that I do not receive emails for any Watchings, but it has been 3 days I think, and I am still receiving forum threads. I just now removed t… (funda kabanzi)

I have edited my Settings so that I do not receive emails for any Watchings, but it has been 3 days I think, and I am still receiving forum threads. I just now removed the DownThemAll Watchings thinking this is what I needed to do until I am ready to get back into the issue. How do I stop receiving forum threads unrelated to DownThemAll? Attached are snippets to show you what I have done.

Rose Mary

Asked by r.cascio710 2 iminyaka edlule

Answered by r.cascio710 1 unyaka odlule

  • Ikhiyiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

get back my email address that i been using for so long..

[email address] was my verry first and only email address that i signed up with and made full usee of what i could do individualy and figure out as time goes on ...Until… (funda kabanzi)

[email address] was my verry first and only email address that i signed up with and made full usee of what i could do individualy and figure out as time goes on ...Until my phone got stollen and i ended up losing only number that it was linked with..now more drama is password and the security question are both a bit of a heartache and deep stresses..because i make use of my email address on basicaly evrry social networking site that im following or participate in almost made it worse and could've been worse coz i nearly forgot about backup and atleast im now more careful unlike before where i realy didn't expect something so deep and really almost beyond any kind of repair or chance that i probably could get it back.. And im guessing me struggling in the way that i did.that someone who's IT skilled and definitely equipped with enough knowledge is going to be needed..And how i deeply wish and pray that someone can renew my faith by doing something that a number of guys with so called IT experience who kinda breaged about it were all stuck and xualy shocked coz it sounded easy until they themselves were speechless..atleast there's one guy who says there is a way. That is why i chose to ask whoever doesnt matter for their help and info please guys anyone who is willing to be kind enough to help..i would really appreciate and Definitely help wont be be in vain..a blessing towards someone who helps others is rightfully earned...

Asked by buysleroy1988 1 unyaka odlule

Last reply by Paul 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Images in hotmail emails won't show

This problem cropped up a few months ago. I've tried several remedies suggested online after doing Google and Bing searches, but nothing that involved registry changes. … (funda kabanzi)

This problem cropped up a few months ago. I've tried several remedies suggested online after doing Google and Bing searches, but nothing that involved registry changes. The one thing that helped, if only partially and temporarily, was clearing out recent history, cookies and cache. (BTW, a cache-clearing extension I've used for years appears to not be doing anything.) Emails that arrived for two or three days after that displayed images. Then, no more.

Side effects of all that clearing out was several days of having to go through two-factor authentication on many sites and being bombarded with warning emails that someone logged in with my credentials, was that really me?  And, that last part kept happening on different devices I use regularly.

I have no such problem with Hotmail email using MS Edge or the Chrome browser. I have no such problem using Firefox with Gmail or Yahoo mail. I've used Firefox for many years and want to go on using it, but more and more I'm using one of the other browsers so I can see images in emails. It appears Firefox has a long history of this type of problem.

Any help will be appreciated.

Asked by swa 2 iminyaka edlule

Answered by jscher2000 - Support Volunteer 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Firefox win10: search bar at the bottom of the page

Hello, i often use the j,k,l keys to scroll/pause videos on youtube and i often get the "weird" bar at the bottom of the page. I cannot tell you exactly what it is. The q… (funda kabanzi)

Hello, i often use the j,k,l keys to scroll/pause videos on youtube and i often get the "weird" bar at the bottom of the page. I cannot tell you exactly what it is. The question is: how turn off this? I am attaching a screen shot.

Asked by xxx343 1 unyaka odlule

Answered by xxx343 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Thunderbird Crash Reporter opens everytime !

After updating to Thunderbird 102.0 the Crash reporter opens every time I open the program. I use multiple profiles and this causes me to have to deal with the Crash Repo… (funda kabanzi)

After updating to Thunderbird 102.0 the Crash reporter opens every time I open the program. I use multiple profiles and this causes me to have to deal with the Crash Reporter multiple times a day. Today I updated to 102.1 and it STILL is causing the Crash reporter to open.

And on top of that none of the extensions like the Tbsync and Provider for Caldav are working. I have used this program for close to 15 years and never had issues until now. No other programs I use are crashing and I have run DISM and SFC.

Faulting application name: thunderbird.exe, version: 102.0.1.0, time stamp: 0x62c4ab96 Faulting module name: combase.dll, version: 10.0.22621.105, time stamp: 0x143d0f52 Exception code: 0xc0000005 Fault offset: 0x00000000000c4c33 Faulting process ID: 0x0x432C Faulting application start time: 0x0x1D891FF515F7C09 Faulting application path: C:\Program Files\Mozilla Thunderbird\thunderbird.exe Faulting module path: C:\WINDOWS\System32\combase.dll Report ID: a318a45d-5bfa-42fc-baf9-368a731298b6 Faulting package full name: Faulting package-relative application ID:

Asked by Ponyone 2 iminyaka edlule

Answered by Ponyone 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

tbird 102.0.1 fails to connect to outlook.office365.com with POP3

Hi, Problem coincides with upgrade to 102.0.1. Oauth2 POP3 works fine with gmail accounts. Does not work with office365 account. Oauth2 password process appears to wor… (funda kabanzi)

Hi,

Problem coincides with upgrade to 102.0.1. Oauth2 POP3 works fine with gmail accounts. Does not work with office365 account. Oauth2 password process appears to work fine. But checking mail simply stalls while status bar indicates connecting to server. New account with IMAP works fine (but I don't use that for good reason I won't go into). SMTP works fine.

Anyone else have the problem?

R

Asked by rustyconc 2 iminyaka edlule

Answered by rustyconc 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Can't login to 53.com with Firefox on Mac, but can on Windows

We generally can't access 53.com using Firefox (102.0.1 (64-bit) on MacOS on our M1 Macbook Air, but can on Windows 11. All software versions are current, and we even pe… (funda kabanzi)

We generally can't access 53.com using Firefox (102.0.1 (64-bit) on MacOS on our M1 Macbook Air, but can on Windows 11. All software versions are current, and we even periodically encountered this on our Mac with past versions of Firefox and MacOS software. Clearing cookies and cache has sometimes helped, but is not working now. There is no error code displayed, the signin in box simply has its three dots continuing to cycle indicating that it is working, but the status bar is not displaying the "transferring data from onlinebanking.53.com" url as it does on Windows, per the attached screenshot. Created the attached screen shot from Windows, but this is where it hangs on the Mac. Also, this happens whether the extensions are enabled or not, and there are far fewer extensions on the Mac browser, primarily Lastpass and Grammarly. BTW, the site works fine on Chrome on both systems, but we obviously want to stick with Firefox.

Any suggestions on how this can be resolved once and for all would be greatly appreciated!

Thanks and regards,

Howard

Asked by hij2001 1 unyaka odlule

Answered by Terry 1 unyaka odlule

  • Kusonjululiwe
  • Okugcinwe kunqolobane

Cant send emails from outlook account in Thunderbird

I have used thunderbird for years but now cant send emails from one of my outlook accounts with error Login to server smtp.office365.com with username xxxxxxx@xxxx failed… (funda kabanzi)

I have used thunderbird for years but now cant send emails from one of my outlook accounts with error Login to server smtp.office365.com with username xxxxxxx@xxxx failed. I had activity message from microsoft the other day that included something in the US so I changed my account password. Since that I keep getting the above message and it will not accept the new password. I have deleted the account and re-installed it, changed the SMTP settings and port, closed and re-opened thunderbird and re-booted the computer but cannot send a message from the account. I can still send messages from my other microsoft accounts

Asked by tonyatkinson2 2 iminyaka edlule

Answered by Toad-Hall 2 iminyaka edlule