搜索 | 用户支持

防范以用户支持为名的诈骗。我们绝对不会要求您拨打电话或发送短信,及提供任何个人信息。请使用“举报滥用”选项报告涉及违规的行为。

Learn More

při zapnutí se otevírají dvě okna

  • 7 个回答
  • 1 人有此问题
  • 5 次查看
  • 最后回复者为 poljos

more options

Dobrý den, při zapnutí mozilly se mi objeví dvě vyskakovací okna jedno nastavené jako výchozí a druhé je nevyžádané www.poda.cz Nevím, jak se toho zbavit. Přeji Vám pěkný den. Ladislav

Dobrý den, při zapnutí mozilly se mi objeví dvě vyskakovací okna jedno nastavené jako výchozí a druhé je nevyžádané www.poda.cz Nevím, jak se toho zbavit. Přeji Vám pěkný den. Ladislav

所有回复 (7)

more options

Kliknite pravým tlačidlom myši na ikonu ktorou spúšťate Firefox. Vyberte vlastnosti a preverte, či www.poda.cz nie je zapísaný v okienku "Cieľ"

more options

Je tiež možné že mate v počítači asi nejakú škodnú. Vykonajte kontrolu v tomto rozsahu:

1. Najskôr sa presvedčte o tom, či zdroj problémov nie je nainštalovaný v počítači (Ovládací panel - Programy). Ak je v zozname zapísaný nejaký podozrivý (neznámy) program, odinštalujte ho.

2. Skontrolujte nainštalované rozšírenia v internetovom prehliadači - podozrivé (neznáme) rozšírenia odstráňte.

3. V núdzovom režime systému vyčistite počítač použitím softvéru AdwCleaner: https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/ Všetko čo nájde odstráňte.

4. V núdzovom režime systému vyčistite počítač použitím softvéru MBAM free verzia: https://www.malwarebytes.org/. Všetko čo nájde odstráňte. (Pre používateľov Windows XP sú staršie verzie programu v tomto archíve http://www.instaluj.cz/malwarebytes-anti-malware/starsi-verze.

more options

vše jsem udělal podle návodu, ale nepomohlo.

more options

lada68 napsal(a)

při zapnutí mozilly se mi objeví dvě vyskakovací okna jedno nastavené jako výchozí a druhé je nevyžádané www.poda.cz

Vyskakovací okna to asi nebudou. Je taky možné, že máš v nastavení Firefoxu jako stránku po spušění nastavené dvě webové adresy. Zkontroluj si to: Nástroje - Možnosti - karta Obecné.

more options

to nemám.mám nastavený seznam.

more options

Ak to nepomohlo, vytvorte si NOVÝ profil Firefoxu ako test pre kontrolu, či váš súčasný profil nie je príčinou tohoto problému. Ak váš súčasný profil nie je príčinou tohoto problému, prepnite sa po kontrole späť na ten pôvodný (asi default) profil. - Windows - Spustiť (WIN+R) - a tu vypísať firefox.exe -p (alebo "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -p) http://imgbank.cz/images/2014/09/04/Firefox_profil_novy.jpg = Ak zatiaľ nič nepomohlo, tak v prípade takýchto problémov spravidla pomôže "Obnova firefoxu": https://support.mozilla.org/cs/kb/obnova-firefoxu-snadne-reseni-vetsiny-problemu Spustite firefox a potom: [SK:] F10>Pomocník>Informácie pre riešenie problémov>Obnoviť Firefox [CZ:] F10>Nápověda>Technické informace>Obnovit aplikaci firefox http://imgbank.cz/images/2014/09/24/firefox_obnova.jpg

more options

Pokud máš jako providera firmu Poda, zkus se u nich dotázat, jestli s tím nemají něco společného. Třeba nějaký software od nich v PC?