Mozilla Destek’te Ara

Destek dolandırıcılığından kaçının. Mozilla sizden asla bir telefon numarasını aramanızı, mesaj göndermenizi veya kişisel bilgilerinizi paylaşmanızı istemez. Şüpheli durumları “Kötüye kullanım bildir” seçeneğini kullanarak bildirebilirsiniz.

Learn More

Hosszú ékezetes betűk hiánya

  • 1 yanıt
  • 1 kişi bu sorunu yaşıyor
  • 1 gösterim
  • Son yanıtı yazan: hellsing

more options

Üdv,

Egy pár hete vettem észre, hogy egyes weboldalakon nem jelennek meg az ő és ű (azaz a hosszú ö és ü) betűk. Az ilyen oldalakon (pl. Facebook), a Chrome-ban látszik, hogy a használt betűtípusban nem voltak ilyen karakterek, ezért a Chrome behelyettesít egy alap (pl. Arial) ékezetes betűt. Ez elüt a többitől, de legalább megjelenik. A Firefoxban látszólag nem működik ez a behelyettesítés. Azt megnéztem, hogy a hibásan megjelenő oldalak ugyanúgy HTML5-ösek és UTF-8 kódolásúak, lang=hu beállítással, mint azok, amelyeken megjelennek a karakterek.

A gépen pár napja Win 11 Pro van, de már a frissítés előtt is megvolt a hiba.

Én állíthattam el valamit, vagy ez egy bug? Esetleg tudatos Firefox limitáció?

Üdv, Egy pár hete vettem észre, hogy egyes weboldalakon nem jelennek meg az ő és ű (azaz a hosszú ö és ü) betűk. Az ilyen oldalakon (pl. Facebook), a Chrome-ban látszik, hogy a használt betűtípusban nem voltak ilyen karakterek, ezért a Chrome behelyettesít egy alap (pl. Arial) ékezetes betűt. Ez elüt a többitől, de legalább megjelenik. A Firefoxban látszólag nem működik ez a behelyettesítés. Azt megnéztem, hogy a hibásan megjelenő oldalak ugyanúgy HTML5-ösek és UTF-8 kódolásúak, lang=hu beállítással, mint azok, amelyeken megjelennek a karakterek. A gépen pár napja Win 11 Pro van, de már a frissítés előtt is megvolt a hiba. Én állíthattam el valamit, vagy ez egy bug? Esetleg tudatos Firefox limitáció?
Ekli ekran görüntüleri

Tüm Yanıtlar (1)

more options

Észrevettem, hogy ezen az oldalon működik a behelyettesítés: a body eredeti fontja Inter, amit a typography.css a heading elemekre felülír Metropolissal. Ha ezt kikapcsolom, az Interrel hibátlanul jelennek meg az ő és ű betűk, a Metropolisban viszont elütő más karakterrel vannak helyettesítve. Tehát valami miatt egyes oldalakon működik a behelyettesítés, másokon meg nem.