Uppstart, startsida, flikar och nedladdningsinställningar

Revideringsinformation
  • Reviderings-ID: 2148
  • Skapad:
  • Skapare: Hasse
  • Kommentar: Remove hyphen
  • Granskad: Nej
  • Redo för översättning: Nej
Revideringsinnehåll

Det här dokumentet förklarar alla inställningar som finns i panelen Allmänt i Inställningarfönstret i Mozilla Firefox.

I menyraden längst upp på skärmen klickar du på Firefox och väljer Inställningar. Klicka på menyknappen Fx57Menu och välj InställningarInställningar.Klicka på menyknappen Fx89menuButton och välj Inställningar.

för att öppna inställningarfönstret. För de övriga panelerna, se Firefox inställningar.

Panelen Allmänt innehåller de vanligast använda inställningarna, såsom vad du vill se när du startar Firefox och hur filhämtningar ska hanteras.

Bilden "d35fbb4de803459d7030a5a0d298584b-1245537308-950-1.PNG" finns inte.

Vid start

När du öppnar Firefox kommer i normala fall din startsida att visas. Din startsida kan vara en ofta besökt webbsida, en söksida eller kanske ett e-postkonto, du väljer själv. I den här sektionen kan du byta startsida eller välja att visa någon annan sida vid starten.

• När Firefox startar: Normalt visar Firefox din startsida vid starten (anges i textrutan nedanför), vilket beror på alternativet Visa startsidan. Du kan också välja att visa en tom sida vid starten (kanske för att eliminera den tid det tar att hämta sidan från Internet) genom att välja alternativet Visa en tom sida.

Du kan även välja att låta Firefox öppna samma fönster och flikar som du hade öppna förra gången du använde Firefox, på så sätt kan du fortsätta med det du gjorde förra gången du var ute på Internet. Det här kan vara ett sätt att spara det arbete du höll på med när du stängde Firefox, kanske för att installera en uppdatering till operativsystemet. Du väljer detta alternativ genom att välja Visa fönster och flikar från förra sessionen.

• Startsida: Om du har valt att Firefox ska visa din startsida när du startar Firefox kan du ange startsidan genom att skriva in den i textrutan. Du kan också klicka på någon av knapparna nedanför textrutan för att välja en speciell startsida:
    • Använd aktuell sida anger den sida (eller sidor om du har flera flikar öppna) som du för närvarande befinner dig på som startsida
    • Använd bokmärke anger det valda bokmärket (eller om du väljer en mapp, den uppsättningen bokmärken) som startsida
    • Återställ standard återställer startsidan till standardsidan

Filhämtningar

Den här sektionen innehåller inställningar för hur Firefox ska hantera filhämtningar.

• Visa fönstret Filhämtaren när en fil hämtas: Med den här inställningen kommer Firefox att öppna fönstret Filhämtaren när du påbörjar en filhämtning.
  • Stäng det när alla hämtningar är slutförda: Välj det här alternativet om du vill att Firefox ska stänga Filhämtaren när alla pågående hämtningar är slutförda.
  • Spara filer till: Normalt sparas alla hämtade filer till Skrivbordet. Du kan välja en annan mapp att spara filerna i genom att klicka på knappen Bläddra…Välj….
  • Fråga alltid var jag vill spara filerna: Det här alternativet gör att Firefox kommer att fråga vid varje filhämtningstillfälle var du vill spara filen ( i stället för att använda standardplatsen som angetts ovan).

Tillägg

För att installera eller avinstallera, uppdatera eller konfigurera tillägg, klicka på knappen Hantera tillägg för att öppna fönstret Tillägg. Du kan även öppna det genom att klicka på Verktyg-menyn och välja Tillägg. En detaljerad beskrivning av tillägg finns här.

[[Inställningarfönstret Tillbaka till artikeln Inställningarfönstret]::