Rekommenderade tillägg

(Omdirigerad från Rekomenderade tillägg)

Tillägg låter dig lägga till funktioner i Firefox för att anpassa din surfupplevelse. Tillägg är mjukvaruprogram, som ofta utvecklas av en tredje part, som ändrar hur Firefox fungerar.

Rekommenderade tillägg är kontrollerade tillägg som uppfyller de högsta kraven på säkerhet, funktionalitet och användarupplevelse. Firefoxs personal utvärderar noggrant varje tillägg innan den får rekommenderad status.

Här är alla aktuella Rekommenderade tillägg.

Hur väljs rekommenderade tillägg ut?

Mozillas redaktion identifierar innehåll som är värdigt. Vid utvärdering av tillägg kontrolleras främst om:

• Fungerar tillägget på en exemplarisk nivå? Alla rekommenderade tillägg ska inte bara fungera som de lovar, utan fungera på en extremt hög nivå. Till exempel finns det många annonsblockerare där ute, men inte alla annonsblockerare är lika effektiva.
  • Är tillägget säkert? Firefox har åtagit sig att skydda dig mot programvara från tredje part som oavsiktligt kan äventyra dina data - eller värre - bryta mot din integritet med skadlig avsikt. Innan ett tillägg får rekommenderad status genomgår den noggrann teknisk granskning av personalens säkerhetsexperter.
  • Erbjuder tillägget en exceptionell användarupplevelse? Rekommenderade tillägg bör vara underbara att använda. Kuratorer letar efter innehåll som är intuitivt att hantera och väl utformat.
  • Är tillägget relevant för en allmän, internationell publik? Den tätt samordnade karaktären hos rekommenderade tillägg innebär att vi kanske bara har upp till några hundra eller mindre åt gången. Vi försöker välja innehåll som är relevant för Firefox-användare runt om i världen.
  • Är utvecklingen aktivt utvecklad? Utvecklare av rekommenderade tillägg måste aktivt behålla sitt innehåll för att säkerställa att det utvecklas för Firefox-användarnas behov.

Var hittar jag rekommenderade tillägg?

Du kan hitta rekommenderade tillägg på addons.mozilla.org (AMO) —— en webbplattform där du kan utforska tusentals tillägg och teman (dvs. anpassade skal för Firefox). Rekommenderade tillägg indikeras med speciell märkning:

recommended-badge

Rekommenderade tillägg kan också hittas medan du surfar med Firefox och via tilläggshanteraren.

Kan utvecklare betala för att rekommenderas?

Nej. Allt rekommenderat innehåll samlas endast i syfte att förse Firefox-användare med fantastiska surfverktyg och upplevelser.

Vilka är riskerna med att installera icke-rekommenderade tillägg?

Det finns tusentals tillägg och de allra flesta är byggda med ärlig avsikt att ge människor användbara verktyg och funktioner. Men även tillägg byggda med de bästa avsikterna kan av misstag avslöja eller på annat sätt äventyra känsliga data.

Tyvärr finns det några dåliga aktörer där ute som vill stjäla användardata. En metod för att stjäla information kan vara genom att lura användare att installera skadliga tillägg.

Innan tillägget får rekommenderade status genomgår varje tillägg en grundlig teknisk säkerhetsgranskning för att säkerställa att den följer Mozillas tilläggspolicy.

För att vara tydlig, bara för att ett tillägg inte rekommenderas, betyder det inte att den är osäker. Det betyder helt enkelt att det inte kontrolleras av Mozilla och att du installerar det på egen risk. Här är ytterligare tips för att bedöma säkerheten på ett tillägg.

Vad är rekommenderade teman?

Teman gör att du kan ändra utseendet på Firefox. Ett communitystyrt team granskar rekommenderade teman för hög estetisk kvalitet, upplösning och komposition.

Obs: Eftersom teman inte utgör någon potentiell säkerhetsrisk, genomgår de inte en säkerhetsgranskning. Alla teman som distribueras för användning i Firefox måste dock följa Mozillas tilläggspolicy, användarvillkor och riktlinjer för tilläggsinnehåll.

Får jag föreslå tillägg för att bli rekommenderade?

Ja. Om det finns ett tillägg som du tycker bör rekommenderas, vänligen maila amo-featured [at] mozilla [dot] org med en länk till dess AMO-listningssida.