Privat surfning i Firefox för iOS

Revideringsinformation
  • Reviderings-ID: 218099
  • Skapad:
  • Skapare: Andreas Pettersson
  • Kommentar: Uppdaterat artikel
  • Granskad: Ja
  • Granskad:
  • Granskad av: _Andreas
  • Är godkänd? Ja
  • Är nuvarande revidering? Nej
  • Redo för översättning: Nej
Revideringsinnehåll

Firefox privat surfning kan du surfa på webben på din iPhone eller iPad utan att spara din historik. Öppna så många privata flikar som du vill och växla mellan privat och vanlig surfning lätt.

Om privat surfning

Privat surfning sparar inte historik, kakor, lösenord, platsinställningar eller tillfälliga internetfiler. Den behåller bokmärken som du har sparat under privat surfning.

Privat surfning gör dig inte anonym på nätet. Din internetleverantör och webbplatserna själva kan fortfarande spåra dig.

Använda privat surfning

Om du vill använda privat surfning, öppna helt enkelt en privat flik genom att följa dessa steg:

1. Tryck på flikikonen längst ner på skärmen.

new tab ios 10
  2. Tryck på maskknappen längst ned till vänster på skärmen för att växla till privat surfning.
    Private browsing bar iOS 29
  3. Tryck på + för att öppna en ny privat flik.
Tips: För att öppna en länk i en privat flik, tryck på länken tills menyn öppnas, välj sedan Öppna i en ny privat flik.

Visa öppna privata flikar

Om du vill visa en lista över dina öppna privata flikar:

1. Tryck på flikikonen längst ner på skärmen.

new tab ios 10
  2. Om du inte redan är i privat surfläge, tryck på maskknappen längst ner till vänster på skärmen för att växla till privat surfning.
    Private browsing bar iOS 29
  3. Du ser en lista öppna privata flikar.
  4. Tryck på en flik för att visa sidan eller tryck på x för att stänga fliken. Flikar förblir öppna tills du trycker på x för att stänga dem.

Avsluta privat surfning

För att växla till vanlig surfning, trycker på den lila masken (den ska bli svart när det inte är privat surfning).

Private browsing bar iOS 29
Dina privata flikar förblir öppna tills du stänger dem. För att automatiskt stänga alla privata flikar när du växlar till vanlig surfning, läs Stäng automatiskt privata flikar när du lämnar privat surfning.