Vanliga frågor om Firefox för Android uppgradering

Revideringsinformation
  • Reviderings-ID: 207021
  • Skapad:
  • Skapare: Andreas Pettersson
  • Kommentar: Översatt artikel
  • Granskad: Ja
  • Granskad:
  • Granskad av: _Andreas
  • Är godkänd? Ja
  • Är nuvarande revidering? Nej
  • Redo för översättning: Nej
Revideringsinnehåll

Den här artikeln gäller endast en experimentversion av Firefox för Android (Beta/Nightly tidigare kallad Firefox Preview) som inte längre stöds. Ladda ner den version som stöds av Firefox för Android i din Google Play butik
Den här artikeln behandlar en serie vanliga frågor som du kan ha angående Firefox uppgradering.

Vad är den uppdaterade Firefox för Android? Hur är den bättre och annorlunda från den gamla Firefox för Android?

Den uppdaterade Firefox innehåller nya funktioner som Förbättrat spårningsskydd, Samlingar och anpassningsalternativ, till exempel mörkt läge och möjligheten att flytta verktygsfältet till övre eller nedre delen av skärmen. Dess nya arkitektur, kodbas, GeckoView-motor och Android-komponenter ger dig bättre prestanda, djupare integritetsinställningar och funktioner samtidigt som vi kan ge dig snabba förbättringar och uppdateringar.

Hur uppgraderas jag?

Om du uppfyller följande krav uppgraderas du automatiskt - du behöver inte göra något:

• Automatiska appuppdateringar är aktiverade för Firefox för Android
  • Du har Android 5 eller senare
  • Du har Firefox för Android version 59 eller senare

Om du har en äldre version av Firefox för Android (59 eller tidigare) kommer du inte att uppgraderas. Om du använder en äldre version av Android rekommenderar vi att du uppgraderar ditt operativsystem eller skaffar en enhet som stöder ett nyare Android OS för att få den nya webbläsaren.

Vad händer under uppgraderingen?

Tidslinje

Om du uppfyller kraven (Android 5+ och Firefox för Android 59+), migrationen från Firefox för Android Nightly testversion till den nya Firefox startade i början av 2020. Firefox för Android Beta och allmänna utgåvor kommer att följa och den slutliga migration kommer att ske våren 2020.

Om du har en äldre version av Firefox för Android (under 59) kommer du inte att migreras helt. Äldre versioner av Android (under 5) migreras inte alls.

Objekt som kommer att migreras

• Öppna flikar
  • Historik
  • Bokmärken
  • Firefox-konto (din inloggning migrerar till den nya webbläsaren)
  • Kakor och delvis webbläsarcache
  • Mest besökta
  • Inloggningar (endast om du har inaktiverat ditt huvudlösenord)
  • Tillägg
  • Standardsökmotorer. Anpassade sökmotorer måste ställas in manuellt. (Läs artikeln sökmoter i Firfox Preview.)

Vad får jag efter uppgradering?

Förutom bättre prestanda och säkerhet får du några av dina favoritfunktioner från gamla Firefox för Android tillsammans med några helt nya som bara kommer att finnas i nya Firefox. Obs: Pocket nyheter kommer att finnas tillgängligt strax efter uppgraderingen.

Se kunskapsbasen för att lära dig mer om andra funktioner.

Med Firfox uppdaterade utgivningscykeln kan du få nya funktioner snabbare och lättare. Här är de som är tillgängliga nu (fler är på väg):

Vissa funktioner skiljer sig åt/saknas i den nya webbläsaren. Kommer de att läggas till?

Vi kommer att släppa nya funktioner, särskilt de som har visat sig vara populära, med varje större uppdatering.

Kan jag gå tillbaka till den gamla Firefox för Android-webbläsaren när jag uppgraderar?

Nej, när du har uppgraderat till den nya webbläsaren kan du inte återvända till den gamla webbläsaren. Om du använder en äldre version av Android (före 5) kommer du inte att kunna ladda ner Firefox för Android. Vi rekommenderar att du uppgraderar till den nya webbläsaren eftersom den gamla webbläsaren slutar ta emot uppdateringar 2020. Den nya webbläsaren kommer att ha en snabbare version så att du får nya förbättringar oftare.

Vad händer om jag väljer att hålla mig till en äldre version?

Om du väljer att stanna kvar i en äldre version får du inga säkerhetsuppdateringar, ytterligare support eller nya funktioner.

Hur får jag de senaste versionerna av Firefox efter uppgradering

Vi föreslår att du håller din webbläsare uppdaterad för de senaste säkerhets- och prestandaförbättringarna. Se Update to the latest version of Firefox for Android Beta för att lära dig hur du uppdaterar.