Festede faner - hold favorittnettsteder åpne og bare et klikk unna

Med Festede faner kan du alltid ha favorittappene dine, som Facebook, Gmail og Twitter, åpne og tilgjengelig, bare et klikk unna. Festede faner er små, kan ikke lukkes ved et uhell, og åpnes automatisk når du starter Firefox. Denne artikkelen forklarer funksjonene til Festede faner, og hvordan du bruker dem.

Hvorfor bør jeg bruke festede faner?

Internett er nå fullt av nettsteder vi bruker som programmer mer enn bare som statiske nettsider. Populære nettsteder som Facebook og Gmail er eksempler på slike – de brukes til å utføre oppgaver (eller til å unngå å utføre oppgaver), de oppdatere seg selv og gir deg beskjed når de har endret seg. Funksjonen gir deg mulighet til å feste et hvilket som helst nettsted til venstre side av fanestripen øverst i Firefox vinduet, slik at det alltid er tilgjengelig.

Fx85WinNorskFestetFanepinned tab 57

Hvordan fester jeg en fane?

For på enklest måte å vise hvor nyttig festede faner er, så lager vi en.
Det kan du gjøre på to måter:

• HøyreklikkKontrol-klikk på fanen du vil feste og velg Fest fane (L) fra menyen.
  • På fanen du vil feste, klikk på 3-prikks menyen Sidehandlinger i adresselinjen og velg Fx85NorskSideinnstillingerIkon-FestFane fra nedtrekksmenyen.
    Fx85NorskSideinnstillinger-FestFane
Tips: For enda enklere tilgang kan du legge til Fest fane ikonet pin tab icon i adresselinjen. HøyreklikkHold nede Ctrl-tasten idet du klikker på menylinjen Fest fane og velg Legg til i adresselinjen.

Prøv det: Prøv å fest et av favoritt-nettstedene dine (e-post, internettradio, sosiale nettverk). Det veldig enkelt og supernyttig.

Hvordan fjerner jeg en festet fane?

Å gjøre om en festet fane til en regulær fane er enkelt.

• HøyreklikkKontroll-klikk på den festede fanen og velg Løs fane (O) fra menyen.
  • På fanen du vil løsne, klikk på 3-prikks menyen Sidehandlinger og velg Bildet "Fx85NorskSideinnstillingerIkon-LosFane" finnes ikke. fra nedtrekksmenyen.

Hva skiller festede faner fra regulære faner?

• Festede faner er små – de viser bare nettstedets ikon, ikke tittel – og de holder alltid til på venstre side av fanestripen.
  • Festede faner har ingen Lukk knapp, så du unngår å lukke dem ved et uhell.
    • Du kan lukke dem ved å høyreklikkeKontroll-klikke på dem og velge Lukk fane fra menyen.
  • Festede faner varsler deg visuelt når de endrer seg .
    • Om du for eksempel har Gmail som en festet fane, og du bruker en annen fane når du får en ny e-post, så vil Gmail fanen lyse opp.
  • Alle festede faner du har oppe når du lukker Firefox åpnes igjen neste gang du åpner Firefox.
  • Lenker til andre nettsteder åpnes i nye faner så ikke de festede fanene dine endres.
    • Mange nettapper, for eksempel Facebook, gjør allerede dette, men en festet fane sørger for at dette skjer selv om nettstedet ikke er satt opp til å gjøre det.

Jeg har problemer!