Bruk Java programtillegget for å se interaktivt innhold på nettsider

Revisjonsinfo
  • Revisjonsid: 40143
  • Opprettet:
  • Opprettet av: JCPlus
  • Kommentar: Lagt til enter
  • Gjennomgått: Ja
  • Gjennomgått:
  • Gjennomgått av: JCPlus
  • Is approved? Ja
  • Er nåværende revisjon? Nei
  • Klar for oversetting: Nei
Revisjonskilde
Revisjonsinnhold
Viktig: Firefox har stoppet noen versoner av Java programtillegget fra å kjøre automatisk av sikkerhetsmessige grunner. Allikevel kan du fortsatt kjøre Java på sider du stoler på hvis det er nødvendig. Learn how.

Mange nettsider bruker Java applets for interaktivt innhold slik som nettspill. For at Firefox skal kunne kjøre disse Java appletene må du ha java programtillegget installert og aktivert. Java er et programmeringsspråk som kan kjøre på Windows, Mac, Linux og andre operativsystemer. Denne artikkelen vil hjelpe deg å installere og oppdatere Java, og få det til å fungere i Firefox.

• Java er ikke det samme som JavaScript (se this article for informasjon om JavaScript).

Installering eller oppdatering av Java

Manuell installasjon eller oppdatering

1. Gå til nedlastingssiden på java.com.
  2. Trykk på Free Java Download knappen.
  3. Trykk på Agree and Start Free Download knappen for å laste ned Java installasjonsprogrammet til din datamaskin.
  4. Etter å ha fullført nedlastingen, lukk Firefox.
  5. Åpne filen du har lastet ned for å starte java installasjonen

Automatisk oppdatering

Java for Windows inkluderer en Java Oppdaterings funksjon som periodisk sjekker for oppdateringer og forteller deg når en oppdatering er tilgjengelig for installasjon

Merk: For å eliminerer potensielle sikkerhetsfarer og for å spare diskplass burde du fjerne alle eldre versjoner av Java som du kan ha installert. For mer informasjon, besøk Hvordan avinstallerer jeg Java på min Windows maskin? på java.com.

På Mac OS X 10.6 og lavere, Java er instllert med operativsystemet.

på Mac OS X 10.7 og høyere, Java er ikke installert som standard. Java for OS X Lion er tilgjengelig her Apple Support Downloads.

For å oppdatere Java, bruk Mac OS X programvare oppdaterings funksjonen.

Se Java Programtilleggs installasjon for Linuxoracle.com for å hjelpe med å installere eller oppdatere Java på din Linux maskin.

Teste Java

Flere verktøy som kan forteller deg om Java er installert og aktivert i Firefox er tilgjengelig på nettet

Aktivere Java

Hvis Java ikke fungerer, sjekk om Java programtillegget er aktivert i utvidelses menyen.

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Plugins.
  2. Trykk på Java (TM) Platform programtilleggetJava Plug-in 2 for NPAPI Browsers (Mac OS 10.5 & 10.6) eller Java Applet Plug-in (Mac OS 10.7 og høyere)Java programtillegget for å velge det.
  3. Klikk på Slå på knappen (hvis knappen viser Slå av er Java allerede aktivert).
Merk: Du trenger bare å aktivere "Java(TM) Platform" programtillegget hvis den er slått av. "Java Deployment Toolkit" programtillegget er brukt av Java utviklere for å sjekke din Java versjon og for å distribuere deres Java applikasjoner, og den trenger ikke å være aktivert for at Java skal fungere.

Feilsøking

Etter å ha aktivert Java på ditt operativsystem og gjennom Firefox instillingene, kan Java fortsatt ikke fungere. For å aktiverer Java, prøv følgende:

Avinstaller JavaFX Hvis det er installert

I noen tilfeller etter å ha oppdatert fra en tidligere versjon av Java til Java 7 oppdatering 10 eller høyere, blir ikke Java (TM) Platform programtilleget lenger gjenkjent. Dette kan være forårsaket av en konflikt mellom Java og en annen installasjon av JavaFX som forhindrer Java programtilleget fra å bli ordentlig installert. For å løse problemet, avinstaller JavaFX. For mer informasjon, se java.com hjelp side.

Fjern gamle Java programtillegg filer fra Firefox utvidelses mappen

Du kan ha kopiert Java programtilleg i Firefox utvidelses mapping tidligere. Java programtilleg fra tidligere versjoner i Firefox utvidelses mappen kan hindre Java fra å fungere optimalt.

1. Klikk på menyknappen Fx89menuButton, klikk på Tillegg og temaer og velg Plugins.
  2. Velg Java(TM) Platform programtilleget og sørg for at den er aktivert.
  3. Sjekk om Java(TM) Platform programtillegget er ordentlig oppdaget. Hvis for eksempel Java 7 oppdatering 11 er installert riktig, burde den vises som Java(TM) Platform SE 7 U11.
  4. Hvis du finner andre Java programtilleg som ikke er din nåverende Java versjon kan du ha utdaterte Java filer i Firefox utvidelses mappen, hvilket burde fjernes. Firefox utvidelses mappen, hvis den finnes er vanligvis på følgende plassering:
    C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins på 32-bit Windows, C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\plugins på 64-bit Windows

Andre programmer kan blokkere Java

Selv om Java er installert og aktivert i Firefox kan det være blokkert av andre programmer eller andre Firefox programtillegg, slik som følgende:

• ZoneAlarm Pro brannmu programmet kan blokkere Java. For mer informasjon om å aktivere Java gjennom dette programmet, se ZoneAlarm Pro forumet.
  • NoScript utvidelsen for Firefox kan blokkere Java. For mer informasjon, se NoScript FAQ.

Andre ressurser

• Java FAQs siden på java.com svarer på noen vanlige spørsmål.

Basert på informasjo fra Java (mozillaZine KB)
Oversatt av Jørgen Juel