Wat is er met de menu’s Bestand, Bewerken en Beeld gebeurd?

Als de menu’s Bestand, Bewerken en Beeld ontbreken, komt dit doorgaans doordat de menubalk is verborgen, Firefox zich in volledigschermmodus bevindt of doordat het bestand dat uw werkbalkinformatie bevat beschadigd is geraakt. Hier wordt uitgelegd hoe u dit alles kunt verhelpen.

Als de menu’s Bestand, Bewerken en Beeld ontbreken, komt dit meestal doordat Firefox zich in volledigschermmodus bevindt of niet de geselecteerde toepassing is. Hier wordt uitgelegd hoe u dit alles kunt verhelpen.

Noot: als andere werkbalken of knoppen ontbreken, zie dan Navigatieknoppen zoals Terug, Vooruit, Startpagina en Vernieuwen ontbreken.

De menubalk weer zichtbaar maken

1. Klik op de menuknop new fx menu en kies Aanpassen.
  2. Klik onder in het scherm op het vervolgkeuzemenu Werkbalken tonen/verbergen en kies Menubalk.
    Show Menu 29 - Win Show Menu 29 - Lin
  3. Klik op de groene knop Aanpassen afsluiten.
Hoeft u de menubalk niet altijd te zien? Druk eenvoudig op de Alt-toets om tijdelijk de menu’s in oude stijl zichtbaar te maken.
Om de menubalk weer te geven bij het gebruik van een schermlezer: druk tegelijkertijd op de de toetsen Alt en V, daarna op T en daarna op M.

Volledigschermmodus uitzetten

U kunt de volledigschermmodus als volgt uitzetten, zodat u de menubalk weer kunt zien.

1. Beweeg de muisaanwijzer naar de bovenkant van het scherm om de werkbalk weer te laten verschijnen.
  2. Klik op de menuknop new FX menu aan de rechterkant van de werkbalk en selecteer Volledig scherm.
    Fullscreen 29 Win Fullscreen 29 Lin
  • Klik op de menuknop new FX menu aan de rechterkant van de werkbalk en selecteer Volledig scherm.
    Fullscreen 29 Mac

Firefox is niet de geselecteerde toepassing

Uw Mac zal altijd de menubalk weergeven voor het programma dat op dat moment is geselecteerd. Kijk naar de naam naast het Apple-menu 7fbbe94f1e8c1f2d1f6ea6dd93c1901d-1266954982-393-1.png in de linkerbovenhoek van uw scherm. Als hier geen ‘Firefox’ staat, klik dan ergens in het Firefox-venster om het nogmaals te selecteren.

Beschadigde werkbalken en bedieningen herstellen

Als het bestand dat uw werkbalkinformatie bevat beschadigd is geraakt, kunt u de functie Firefox vernieuwenFirefox opfrissen gebruiken om de standaard werkbalkinstellingen en bedieningen terug te zetten.

Noot: bij het gebruiken van de vernieuwingsopfrisfunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, geopende tabbladen, vensters, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd en uw voorkeuren worden geherinitialiseerd. Lees meer.

1. Klik op de menuknop New Fx Menu en klik daarna op Help Help-29 .
  2. Kies Probleemoplossingsinformatie vanuit het menu Help.
    Als u het menu Help niet kunt benaderen, typ dan about:support in uw adresbalk om de pagina Probleemoplossingsinformatie zichtbaar te maken.
  3. Klik in de rechterbovenhoek van de pagina Probleemoplossingsinformatie op de knop Firefox vernieuwenFirefox opfrissen.

Refresh 35 Win Refresh 35 Mac Refresh 35 Lin
  4. Klik in het bevestigingsvenster dat wordt geopend op Firefox vernieuwenFirefox opfrissen om verder te gaan.
  5. Firefox zal worden gesloten om zichzelf op te frissen. Zodra dit is gebeurd, worden uw geïmporteerde gegevens in een venster weergegeven. Klik op Voltooien, en Firefox zal worden geopend.
Noot: er is ook een knop Firefox vernieuwenFirefox opfrissen in het venster Firefox Veilige modus, als u Firefox niet normaal kunt starten. Als u de knop Firefox vernieuwenFirefox opfrissen niet kunt vinden in uw versie van Firefox, kunt u Firefox ook handmatig opfrissen door een nieuw profiel aan te maken. Zie hiervoor de instructies over hoe u een nieuw profiel kunt maken.