Wat is er met de menu’s Bestand, Bewerken en Beeld gebeurd?

De menubalk met de items Bestand, Bewerken, Beeld, Geschiedenis, Bladwijzers, Extra en Help in Firefox is standaard verborgen. Deze ontbreekt ook als Firefox zich in volledigschermmodus bevindt of als het bestand dat uw werkbalkinformatie bevat beschadigd is geraakt. Hier wordt uitgelegd hoe u dit alles kunt verhelpen.

Als de menubalk Firefox ontbreekt, komt dit meestal doordat Firefox zich in volledigschermmodus bevindt of niet de geselecteerde toepassing is. Hier wordt uitgelegd hoe u dit alles kunt verhelpen.

De menubalk weer zichtbaar maken

1. Klik op de menuknop Fx57Menu en kies Aanpassen….
  2. Klik aan de onderkant van het scherm op Werkbalken en klik op Menubalk.
    menu bar customize 57
  3. Klik op Gereed om uw wijzigingen op te slaan.
Hoeft u de menubalk niet altijd te zien? Druk eenvoudig op de Alt-toets om tijdelijk de menu’s in oude stijl zichtbaar te maken.
Om de menubalk weer te geven bij het gebruik van een schermlezer: druk tegelijkertijd op de toetsen Alt en V, daarna op T en daarna op M.

Volledigschermmodus uitzetten

U kunt de volledigschermmodus als volgt uitzetten, zodat u de menubalk weer kunt zien.

1. Klik op de menuknop fx57menu aan de rechterkant van de werkbalk.
  2. Klik op de knop voor volledig scherm fullscreen menu button 57 .
    fullscreen menu 57

Firefox is niet de geselecteerde toepassing

Uw Mac zal altijd de menubalk weergeven voor het programma dat op dat moment is geselecteerd. Kijk naar de naam naast het Apple-menu 7fbbe94f1e8c1f2d1f6ea6dd93c1901d-1266954982-393-1.png in de linkerbovenhoek van uw scherm. Als hier geen Firefox staat, klik dan ergens in het Firefox-venster om het nogmaals te selecteren.

Beschadigde werkbalken en bedieningen herstellen

Als het bestand dat uw werkbalkinformatie bevat beschadigd is geraakt, kunt u de functie Firefox vernieuwenFirefox opfrissen gebruiken om de standaard werkbalkinstellingen en bedieningen terug te zetten.

Noot: bij het gebruiken van de vernieuwingsopfrisfunctie blijven uw bladwijzers, navigatiegeschiedenis, geopende tabbladen, vensters, wachtwoorden, cookies en gegevens voor automatisch aanvullen van webformulieren bewaard. Uw extensies en thema’s worden echter verwijderd en uw voorkeuren worden geherinitialiseerd. Lees meer.
  1. Klik direct op deze knop Firefox opfrissen als u deze pagina in Firefox bekijkt.
    Dit werkt niet via een andere browser of op een mobiel apparaat.
  2. Klik op Firefox vernieuwenopfrissen in het bevestigingsvenster om verder te gaan.
  3. Firefox zal worden gesloten en zichzelf vernieuwenopfrissen. Zodra dit is gebeurd, worden uw geïmporteerde gegevens in een venster weergegeven. Klik op Voltooien, en Firefox zal worden geopend.

Noot: er is ook een knop Firefox vernieuwenFirefox opfrissen in het venster Firefox Veilige modus, als u Firefox niet normaal kunt starten. U kunt Firefox ook handmatig opfrissen door een nieuw profiel aan te maken en uw belangrijke gegevens naar het nieuwe profiel te kopiëren.