Wachtwoordenbeheerder - Wachtwoorden onthouden, verwijderen en wijzigen in Thunderbird

Thunderbird kan uw gebruikersnaam en wachtwoord onthouden en in de wachtwoordenbeheerder opslaan. Als u een server probeert te benaderen waarvoor u geen gebruikersnaam of wachtwoord hebt opgeslagen, zal Thunderbird u vragen deze in te voeren en aanbieden te onthouden wat u hebt ingevoerd.

Opgeslagen wachtwoorden bekijken

1. Klik bovenin het venster op het toepassingsmenupictogram Fx89menuButton en selecteer vervolgens Instellingen.
  2. Typ in het tabblad Instellingen dat wordt geopend Wacht in het zoekveld. Thunderbird zoekt terwijl u typt, dus de getoonde instellingen wijzigen met elke ingetypte letter.
    Preferences Passwords
  3. Klik vervolgens op Opgeslagen wachtwoorden….
  • Om de wachtwoorden te zien die u hebt opgeslagen, klikt u op Wachtwoorden tonen. Zodra u het venster sluit, worden uw wachtwoorden automatisch verborgen.
  • Gebruik het zoekveld om een bepaalde account of gebruikersnaam te vinden. Klik in het zoekveld op Firefox_Settings Fx101_Clear search icon om uw zoekopdracht te wissen en weer de volledige lijst te zien.

Wachtwoorden verwijderen of bewerken

Open de wachtwoordenbeheerder (zie hierboven).

• Om de gebruikersnaam en het wachtwoorden voor een server te bewerken, klikt u met de rechtermuisknophoudt u de Ctrl-toets ingedrukt terwijl u op de vermelding van de server in de lijst klikt, en klikt u op Gebruikersnaam bewerken of Wachtwoord bewerken.

tb52-editpassword-win10

tb52-editpassword-mac
  • Om de gebruikersnaam en het wachtwoord voor een server te verwijderen, selecteert u de vermelding van de server in de lijst en klikt u op Verwijderen.
  • Om alle opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden te verwijderen, klikt u op Alle verwijderen. Na bevestigen van uw keuze zullen al uw opgeslagen gebruikersnamen en wachtwoorden worden verwijderd.