De vliegtuigmodus aanzetten

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Wat is de vliegtuigmodus?

De vliegtuigmodus is een beschikbare functie in Firefox OS waarmee u tijdelijk alle draadloze verbindingen op uw apparaat kunt uitschakelen. Dit wordt doorgaans gebruikt in vliegtuigen, waarin vaak wordt vereist dat alle mobiele verbindingen tijdens de vlucht moeten zijn uitgeschakeld. De modus kan ook worden gebruikt om de batterij van uw apparaat te sparen, of als u simpelweg draadloze verbindingen wilt uitschakelen via een knop.

Wat kan ik doen in de vliegtuigmodus?

In de vliegtuigmodus kunt u Firefox OS blijven gebruiken. Ook kunt u in deze modus wifi en Bluetooth aanzetten. Het gebruik van functies met draadloze verbindingsmogelijkheden tijdens de vliegtuigmodus geeft een foutmelding weer.

Hoe schakel ik de vliegtuigmodus in/uit?

Om de vliegtuigmodus in te schakelen schuift u eerst de meldingenbalk omlaag door uw vinger op de bovenkant van het scherm te houden en naar beneden te vegen.

Settings Slide

Zodra de meldingenbalk volledig omlaag is bewogen, kunt u op het pictogram van de vliegtuigmodus tikken om deze in te schakelen.

Airplane Mode

Wanneer ingeschakeld, zult u een klein wit vliegtuigpictogram in de statusbalk boven in uw scherm aantreffen.

Airplane Mode Active

Als u de vliegtuigmodus wilt uitschakelen, schuift u de meldingenbalk omlaag en tikt u weer op het pictogram van de vliegtuigmodus. Uw apparaat zal dan beginnen met het maken van verbinding met draadloze netwerken en na enkele ogenblikken gereed zijn voor gebruik.

1. Schuif de meldingenbalk omlaag vanaf de bovenkant van uw scherm.
    notification bar fxos2.1
  2. Tik op het vliegtuigpictogram om de vliegtuigmodus in te schakelen. Het pictogram wordt blauw, ter indicatie dat de modus actief is: airplane mode on.
  3. Tik nogmaals op het vliegtuigpictogram om de vliegtuigmodus uit te zetten. Het pictogram wordt wit, ter indicatie dat de modus is uitgeschakeld: airplane mode off. Uw apparaat zal binnen enkele ogenblikken beginnen met het herstellen van de verbindingen.
Noot: als de vliegtuigmodus is ingeschakeld, ziet u een klein, wit vliegtuigpictogram in de statusbalk boven in uw scherm.