Prestatie-instellingen van Firefox

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 143168
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie
Dit is van toepassing op Firefox versie 55 en hoger.

Om u de snelste en meest betrouwbare ervaring te bieden, gebruikt Firefox automatisch instellingen die het beste met uw computer werken. U kunt deze instellingen altijd wijzigen in het paneel Algemeen van de pagina OptiesVoorkeurenInstellingen van Firefox door het vakje naast Aanbevolen prestatie-instellingen gebruiken uit te vinken en het volgende te wijzigen:

• Hardwareversnelling gebruiken wanneer beschikbaar: hierdoor mag Firefox de grafische processor van uw computer gebruiken als dat mogelijk is in plaats van de hoofdprocessor, voor het weergeven van grafisch intensieve webinhoud, zoals video’s of spellen. Dit maakt bronnen op uw computer vrij, zodat andere toepassingen, zoals Firefox, sneller kunnen worden uitgevoerd. Dit vakje is standaard aangevinkt, maar de functie is niet voor alle grafische processoren beschikbaar. U moet Firefox na het wijzigen van deze instelling opnieuw starten voordat de wijziging van kracht wordt.
  • Limiet van inhoudsprocessen: met Multiprocess-Firefox, ook wel electrolysis of e10s genoemd, wordt webinhoud voor alle tabbladen in Firefox apart van het hoofdproces van Firefox uitgevoerd omwille van verbeterde beveiliging en prestaties. Het gebruik van meerdere inhoudsprocessen kan prestaties verder doen toenemen en de impact van crashes van inhoudsprocessen minimaliseren. U kunt deze instelling aanpassen als e10s is ingeschakeld. Het gebruik van te veel inhoudsprocessen kan uw computer echter vertragen, en daarmee Firefox. Het aanbevolen maximum is vier, maar u kunt er tot zeven instellen.