De Nieuw-tabbladpagina aanpassen

(Doorgestuurd vanaf Customize the New Tab page)

Standaard toont de Nieuw-tabbladpagina van Firefox als u een nieuw tabblad opent topwebsites (websites die u het vaakst bezoekt), populaire artikelen op Pocket, uw onlangs bezochte websites of die waarvoor u onlangs een bladwijzer hebt gemaakt, en korte berichten van Mozilla (snippets genoemd). U kunt deze instellingen op elk gewenst moment wijzigen door onderstaande instructies te volgen.

Noot: om de weergave van de Nieuw-tabbladpagina in of uit te schakelen of om te wijzigen hoeveel regels met tegels in de Topwebsites worden getoond, lees ook Inhoud in Nieuw tabblad verbergen of weergeven.

Tegels die in de secties Topwebsites (meest bezocht), Aanbevolen door Pocket en Highlights (onlangs bezochte websites of die waarvoor u onlangs een bladwijzer hebt gemaakt) worden weergegeven, veranderen op basis van uw surfgedrag, maar u kunt topwebsites vastmaken of deze tegels verwijderen.

Een sectie verplaatsen of verwijderen

1. Houd de muisaanwijzer ergens binnen een sectie van tegels en klik op het menu met drie stippen dat in de rechterbovenhoek van de sectie verschijnt.
    Fx60NewTab-SectionMenuButton
  2. Van hieruit kunt u de sectie verplaatsen, samenvouwen of verwijderen.

Uw topwebsites aanpassen

Uw Topwebsites zijn de websites die u het meest bezoekt en de websites die u vastzet om ze gemakkelijker te kunnen benaderen. Deze websites verschijnen ook als u op de adresbalk klikt om een zoekopdracht te starten.

Een topwebsite toevoegen

1. Houd de muisaanwijzer ergens binnen de sectie Topwebsites met tegels en klik op het menu met drie stippen dat in de rechterbovenhoek verschijnt.
  2. Klik op Topwebsite toevoegen.
    Fx60NewTab-TopSitesSectionMenu
  3. Typ een titel en URL in voor de website, en klik daarna op Toevoegen.
  4. Er verschijnt een tegel met de eerste letter van de titel in uw topwebsites.

Een topwebsite vastmaken

Om een website te behouden:

1. Houd de muisaanwijzer boven de tegel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

tile menu 57
  2. Klik op Vastmaken.
  3. Er verschijnt een punaisepictogram op uw vastgemaakte website.
    pinned tile 57

Een topwebsite losmaken

1. Houd de muisaanwijzer boven de tegel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

tile menu 57
  2. Klik op Losmaken.

Een topwebsite verwijderen

1. Houd de muisaanwijzer boven de tegel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

tile menu 57
  2. Klik op Verwijderen.

Topwebsites herschikken

Houd de muisknop ingedrukt terwijl u op een tegel klikt en sleep deze naar een andere plek.

drag top site 59

Meer of minder topwebsites tonen

1. Houd de muisaanwijzer boven de sectie Topwebsites totdat de koppeling Bewerken verschijnt.
    edit top sites 57
  2. Maak een keuze uit de volgende opties:
    • Meer tonen voegt een rij topwebsites toe.
    • Minder tonen verwijdert een rij topwebsites.
    • Toevoegen geeft de mogelijkheid om een bepaalde website aan uw topwebsites toe te voegen door een koppeling en een naam voor de website in te voeren. Websites die u toevoegt worden automatisch vastgemaakt.
  3. Klik op Gereed zodra u klaar bent.

Aanbevolen door Pocket

Pocket is nu onderdeel van Mozilla en brengt de beste verhalen op het web rechtstreeks naar uw nieuw-tabbladpagina. Van hieruit kunt u artikelen opslaan, deze verwijderen, of in een nieuw tabblad openen. U kunt zelfs meer verhalen ontdekken door op de aangeboden categorieën op de nieuw-tabbladpagina te klikken.

Aanbevolen door Pocket is momenteel alleen beschikbaar in de V.S., Canada, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Gesponsorde verhalen is momenteel alleen beschikbaar in de V.S.. We zijn bezig dit ook in andere landen te realiseren. Blijf ons volgen.

Een Pocket-verhaal opslaan of een bladwijzer ervoor maken

1. Houd de muisaanwijzer boven het artikel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

pocket menu 57
  2. Klik op het menu en kies een van het volgende:
    • Bladwijzer: een prompt zal u vragen de bladwijzer een naam en labels te geven.
    • Opslaan naar Pocket: een prompt zal u vragen om u te registreren voor een gratis Pocket-account of aan te melden als u een bestaande account hebt.
  3. Klik op Gereed zodra u klaar bent.

Een pagina openen in een nieuw tabblad

Wilt u het artikel nu bekijken? Open het in een nieuw tabblad.

1. Houd de muisaanwijzer boven het artikel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

pocket menu 57
  2. Klik op Openen in een nieuw venster of Openen in een nieuw privévenster als u het artikel niet in uw navigatiegeschiedenis wilt laten opslaan.

Een aanbevolen artikel verwijderen

1. Houd de muisaanwijzer boven het artikel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

pocket menu 57
  2. Klik op het menu en daarna op Verwijderen om het uit uw Pocket-aanbevelingen te verwijderen.

Highlights

‘Highlighted’ websites zijn websites die u onlangs hebt bezocht of waarvoor u onlangs een bladwijzer hebt gemaakt. Firefox geeft aan of een website ‘highlighted’ is omdat u hiervoor een bladwijzer hebt gemaakt of deze hebt bezocht.

highlights indicator 57

Een ‘highlighted’ website opslaan of een bladwijzer ervoor maken

1. Houd de muisaanwijzer boven het artikel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

pocket menu 57
  2. Klik op het menu en kies een van het volgende:
    • Bladwijzer: een prompt zal u vragen de bladwijzer een naam en labels te geven.
    • Opslaan naar Pocket: een prompt zal u vragen om u te registreren voor een gratis Pocket-account of aan te melden als u een bestaande account hebt.
  3. Klik op Gereed zodra u klaar bent.

Een ‘highlighted’ website openen in een nieuw venster

1. Houd de muisaanwijzer boven het artikel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

pocket menu 57
  2. Klik op Openen in een nieuw venster of Openen in een nieuw privévenster als u de website niet in uw navigatiegeschiedenis wilt laten opslaan.

Een ‘highlighted’ website verwijderen

1. Houd de muisaanwijzer boven het artikel totdat het menu (drie stippen) verschijnt.

pocket menu 57
  2. Klik op het menu en daarna op Verwijderen om de website uit uw highlights te verwijderen. U kunt ook op Verwijderen uit geschiedenis klikken om highlighted pagina’s uit uw navigatiegeschiedenis te verwijderen.