De kennisbank-pop-up-zelfstudie vertalen

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Deze diaserie is gebouwd in Webmaker Thimble, in essentie een what-you-see-is-what-you-get-editor die ook de vertaalde versie die u maakt zal hosten. Om met het vertalen van de Kennisbank-pop-up-diaserie te beginnen hebt u een Webmaker-account nodig.

1. Klik hier om een account aan te maken als u deze nog niet hebt.
  2. Kopieer en plak, zodra u een account hebt, deze creatie in een nieuw browservenster.
  3. Klik op de ombouwknop om uw eigen creatie te maken die u kunt gaan vertalen.

U zou nu een venster moeten zien dat aan de linkerkant een teksteditor die gevuld is met code en aan de rechterkant de dia’s bevat.

Thimble Window

De meeste inhoud in de dia’s is afkomstig van deze artikelen:
Anatomie van een kennisbankartikel
Kennisbankartikelen schrijven

De tekst die vertaling nodig heeft is de platte tekst die geheel zwart is (geen vette tekst). De eerste regel die vertaling nodig heeft is regel 11 in het editorvenster. De tekst is “Knowledge Base”.

Daarna gaat u verder met de inhoud van de volgende dia. Elke dia is aan het begin gemarkeerd met “<-- ‘diabeschrijving’ -->”. Als de dia een afbeelding bevat die niet te vertalen en niet kritiek is voor de zelfstudie, verwijdert u de volledige dia van het begin-div-label tot aan het eind-div-label.

De eerste dia begint op regel 23. Vertaal alles wat zwart is op regel 25 en regel 29.

Ga verder met de overige dia’s; sommige bevatten video-inhoud. Als er geen video beschikbaar is, verwijdert u de hele dia en de verwijzing naar de video in de vorige dia.

Als alle dia’s zijn vertaald, kunt u de koppeling verkrijgen om uw knop te maken.

In de rechterbovenhoek van uw Thimble bevindt zich een knop “Publiceren”. Klik daarop en volg de instructies om uw creatie op te slaan. Aan het einde ontvangt u een te kopiëren koppeling. Kopieer de koppeling.

Met die koppeling op uw klembord opent u de Thimble-creatie voor de knop op https://binab.makes.org/thimble/button. Plak uw koppeling over de bestaande op regel 16. Nu zou u aan de rechterkant op de nieuwe knop in het WYSIWYG-venster moeten kunnen klikken.

Vertaal de naam van de knop op regel 16 door “Become a Tech Writing Ninja” te bewerken.

Nu kunt u de code tussen regels 9 en 42 selecteren en deze plakken waar u uw knop wilt laten verschijnen.

Bedankt!