De inhoud van de huidige pagina op tekst of koppelingen doorzoeken

(Doorgestuurd vanaf Zoeken binnen een pagina)

Wanneer u in Firefox een website bekijkt, kunt u naar woorden en termen in de pagina zoeken. Firefox zal u tonen waar de term die u hebt ingevoerd verschijnt, en laat u al deze plaatsen markeren.

De zoekbalk gebruiken

Om met zoeken naar tekst op een pagina te beginnen:

1. Open de zoekbalk:
    • Gebruik de sneltoets Ctrlcommand+F.
    • Klik op de knop Firefox (menu Bewerken in Windows XP) en selecteer Zoeken.
  2. Typ een zoekterm in het tekstveld Zoeken: van de zoekbalk. Terwijl u typt zal Firefox verschijningen van uw zoekterm beginnen te markeren. Find Bar - Win1

• Als uw zoekterm niet voorkomt in de pagina die u bekijkt, zal de zoekbalk Tekst niet gevonden tonen.

Wanneer de zoekbalk is geopend, zijn de volgende acties beschikbaar:

• X: sluit de zoekbalk.
  • Volgende: markeert de volgende verschijning van de zoekterm die u hebt ingevuld.
  • Vorige: markeert de vorige verschijning van de zoekterm die u hebt ingevuld.
  • Alles markeren: markeert alle verschijningen van de zoekterm die u hebt ingevuld. Klik nogmaals op Alles markeren om het markeren uit te schakelen. Find Bar - Win2

• Hoofdlettergevoelig: maakt het zoeken hoofdlettergevoelig. Als u naar zoekterm zoekt, worden normaal gesproken ook verschijningen van Zoekterm op de pagina gevonden met de zoekbalk. Als Hoofdlettergevoelig is geselecteerd, worden alleen de termen gevonden zoals u deze hebt ingetypt.

Snel zoeken

Alleen in koppelingen zoeken

Als u naar termen wilt zoeken die in koppelingen verschijnen op de pagina die u bekijkt:

1. Typ ' (enkel aanhalingsteken) om de balk Snel zoeken (alleen koppelingen) naar voren te brengen.
  2. Typ een zoekterm in het veld Snel zoeken (alleen koppelingen). De eerste koppeling die de term die u hebt getypt bevat zal worden geselecteerd.
  3. Klik op Ctrlcommand+G om de volgende koppeling die uw zoekterm bevat te markeren.

Om de balk Snel zoeken te sluiten wacht u een ogenblik en drukt op de Esc-toets op het toetsenbord, of klikt u in een gedeelte van de pagina dat geen onderdeel uitmaakt van de balk Snel zoeken.

Zoeken terwijl u typt op een pagina

Firefox kan beginnen met zoeken naar ingevoerde termen zonder de zoekbalk te openen. Om deze functie in te schakelen:

1. Klik boven in het Firefox-venster op de knop Firefox en selecteer OptiesKlik boven in het Firefox-venster op het menu Extra en selecteer OptiesKlik in de menubalk op het menu Firefox en selecteer Voorkeuren…Klik boven in het Firefox-venster op het menu Bewerken en selecteer Voorkeuren

Klik op de menuknop New Fx Menu en kies OptiesVoorkeuren

.
  2. Selecteer het paneel Geavanceerd.
  3. Klik op het tabblad Algemeen.
  4. Plaats een vinkje voor Naar tekst zoeken wanneer ik begin met typen.
  5. Klik op OK om het venster Opties te sluitenKlik op Sluiten om het venster Voorkeuren te sluitenSluit het venster Voorkeuren .

Nadat u deze functie hebt ingeschakeld:

1. Typ een zoekterm terwijl u een website bekijkt. Terwijl u typt wordt de eerste verschijning van uw zoekterm gemarkeerd.
  2. Klik op Ctrlcommand+G of F3 om de volgende verschijning van uw zoekterm te markeren.

Om de balk Snel zoeken te sluiten wacht u een ogenblik voor deze verdwijnt en klikt u op de Esc-toets van het toetsenbord, of klikt u in een gedeelte van de pagina dat geen onderdeel uitmaakt van de balk Snel zoeken. Omdat de balk Snel zoeken bedoeld is om na enkele seconden te verdwijnen, bevat deze niet de opdrachten Volgende, Vorige, of Alles markeren, die de volledige zoekbalk wel heeft.

Als u vindt dat de balk Snel zoeken storend werkt tijdens het typen in tekstvelden, zie dan Snelzoekbalk wordt geopend tijdens het typen in tekstvelden.