Identiteiten gebruiken

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 66452
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Wanneer u een account configureert, maakt Thunderbird een standaard “identiteit” voor de account aan met daarin gegevens als uw naam, uw e-mailadres, de locatie waar uw berichten moeten worden opgeslagen, ondertekening, etc. U kunt handmatig extra identiteiten voor uw account aanmaken (via Extra | Accountinstellingen, Identiteiten beheren). Wanneer u een bericht opstelt (of beantwoordt), kunt u een van de identiteiten die u hebt geconfigureerd specificeren door deze in de vervolgkeuzelijst Van te selecteren.

Als u Googles Gmail gebruikt, zijn er enkele extra configuratiestappen nodig die worden beschreven in Afzenderadres voor meerdere Gmail-accounts configureren.

Over identiteiten

Stelt u zich als voorbeeld van hoe identiteiten nuttig kunnen zijn het scenario voor waarbij u een “standaard” adres voor een domein hebt (zoals “feedback@example.com”) dat op uw website wordt weergegeven. Mensen zouden berichten over diverse onderwerpen naar dit adres kunnen sturen: klantonderzoeken, verkooponderzoeken, terugkoppeling over technische zaken met betrekking tot de website, etc.

Wanneer u meerdere identiteiten hebt geconfigureerd, kunt u de identiteit specificeren die wordt gebruikt wanneer u een bericht beantwoordt. U zou bijvoorbeeld een identiteit voor “sales@example.com” kunnen configureren, met een naam en e-mailadres anders dan voor “feedback@example.com”. Als u vervolgens een bericht naar “feedback@example.com” beantwoordt, kunt u de identiteit “sales@example.com” specificeren.

Ander gebruik van identiteiten:

• het gebruik van een doorstuurservice voor e-mail die berichten die naar een oude e-mailaccount zijn verzonden doorstuurt naar een nieuwe e-mailaccount
  • het wisselen van berichtconfiguraties voor specifieke berichten (zoals versleuteling of SMTP-server)

In dit artikel verwijzen identiteiten naar aparte configuraties voor een enkele account. Als u echter meerdere e-mailaccounts hebt, is er voor elke account een standaardprofiel geconfigureerd dat op dezelfde manier wordt gebruikt als geconfigureerde identiteiten voor een enkele account.

Identiteiten aanmaken

Klik op Extra | Accountinstellingen om een identiteit aan te maken. Selecteer de gewenste account in de lijst aan de linkerkant en klik vervolgens op de knop Identiteiten beheren in de rechteronderhoek. Dit zal een lijst van de eerder voor de account geconfigureerde identiteiten weergeven. Klik op Toevoegen om een nieuwe identiteit aan te maken.

In het dialoogvenster kunt u op dezelfde manier als bij het configureren van de standaardidentiteit tijdens het aanmaken van een nieuwe account diverse aspecten specificeren:

• Instellingen: naam, adres, ondertekening etc.
  • Kopieën & mappen: cc, bcc, en waar berichten moeten worden opgeslagen
  • Opstellen & adressering: tekstopmaak, citaatbeheer, ondertekening etc.
  • Beveiliging: digitale ondertekeningen en versleuteling

Identiteiten gebruiken

Wanneer u een nieuw bericht opstelt, gebruikt Thunderbird de standaardidentiteit voor de geselecteerde account als de Van-waarde van het bericht. Klik op de vervolgkeuzelijst in het Van-veld om een andere identiteit te selecteren. De vervolgkeuzelijst zal zowel identiteiten voor de geselecteerde account als identiteiten voor andere accounts weergeven.

Wanneer u een bericht beantwoordt of doorstuurt, scant Thunderbird de ontvangers van het bericht en kiest het de identiteit die de oorspronkelijke auteur bij het verzenden van het bericht gebruikte. (Soms is deze informatie niet beschikbaar, zoals bij bepaalde mailinglijsten.) Deze identiteit zal dan de standaardidentiteit in het opstelvenster zijn. U kunt een andere identiteit specificeren zoals hierboven beschreven.