Hoe schakel ik add-on-synchronisatie in?

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Via add-on-synchronisatie kunt u eenvoudig dezelfde groep Firefox-add-ons op al uw apparaten bijhouden. Wanneer dit is ingeschakeld, zal add-on-synchronisatie add-ons op alle apparaten die met Sync zijn verbonden installeren, de-installeren, inschakelen of uitschakelen als u hieraan wijzigingen aanbrengt. Als u bijvoorbeeld AdBlock Plus op de ene computer installeert, zal AdBlock Plus ook op uw andere computers worden geïnstalleerd.

Add-on-synchronisatie werkt alleen tussen identieke installaties van Firefox. Als u bijvoorbeeld een add-on installeert op Firefox voor een desktop, zal deze alleen met andere desktops worden gesynchroniseerd, niet met uw Android-apparaat waarop Firefox werkt.

Noot: dit is van toepassing op de nieuwste versie van Firefox, die u kunt downloaden vanaf mozilla.org/firefox.

Add-on-synchronisatie inschakelen

Als u nog geen Sync-account hebt ingesteld, zal add-on-synchronisatie worden ingeschakeld zodra u uw account aanmaakt (zie Hoe stel ik Synchronisatie in op mijn computer?). Als u al een Sync-account hebt, kunt u add-on-synchronisatie inschakelen (of de status ervan bekijken) door op alle apparaten met add-ons die u wilt synchroniseren deze eenvoudige stappen te volgen.

Noot: add-on-synchronisatie werkt momenteel alleen op Firefox voor desktops en Firefox voor tablets. Het werkt niet op Firefox voor kleinere mobiele apparaten.

Deze instructies zijn voor Firefox op een desktop.

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer het paneel Sync.
  3. Plaats in de sectie Synchroniseren: een vinkje naast Add-ons.
    Add-on Sync WinAdd-on Sync MacAdd-on Sync Linux
  4. De sjabloon ‘closeoptionspreferences’ bestaat niet of heeft geen goedgekeurde revisie.

Welke add-ons zullen worden gesynchroniseerd?

Als u add-ons direct vanaf https://addons.mozilla.org installeert, zouden uw add-ons altijd moeten worden gesynchroniseerd. Add-ons die vanaf andere websites of door andere programma’s worden geïnstalleerd (zoals bijvoorbeeld uw beveiligingssoftware) zullen niet worden gesynchroniseerd.

Voor meer technische informatie, zie Add-on Sync op Mozilla’s wiki (en).