Hoe gebruikt Firefox voor Android de machtigingen die het vraagt?

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 85360
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Bij het installeren van nieuwe software op Android-apparaten kunt u een mededeling zien waarin om toestemming voor het gebruik van toepassings- en apparaatfuncties wordt gevraagd. Deze machtigingen zijn nodig om te verzekeren dat u van alle beschikbare functies gebruik kunt maken.

Hier wordt uitgelegd wat deze machtigingen voor Firefox voor Android betekenen.

Opmerking: als u besluit geen machtiging te verlenen, zult u de functies ervan niet kunnen gebruiken.

Mozilla is toegewijd aan uw privacy: Firefox-privacybeleid (en)

Als u Firefox voor Android installeert, zult u een overzicht zien van de machtigingen die nodig zijn. Elke machtiging wordt vergezeld door een korte beschrijving om aan te geven waarvoor deze kan worden gebruikt.

permissionspermissions 34

Hier volgt een uitleg van deze machtigingen:

Omdat Google onlangs de lijsten van app-machtigingen heeft vereenvoudigd, worden hier mogelijk niet alle app-machtigingen weergegeven. Bekijk de Google Support-pagina voor meer details.
  • Opslag - Aanpassen/verwijderen van SD-kaartinhoud. Hierdoor kan Firefox gedownloade bestanden naar de SD-kaart opslaan. Firefox zal tevens eigen instellingen en geschiedenis op de SD-kaart opslaan als u de app Instellingen van Android gebruikt om Firefox naar SD-opslag te verplaatsen.
  • Browsergeschiedenis en bladwijzers - Dit geeft Firefox toestemming om geschiedenis en bladwijzers vanuit de standaardbrowser op uw Android-apparaat te importeren.
  • Uw locatie (gps-locatie) - De gps-locatie wordt alleen gebruikt als u ervoor kiest om uw locatie bij een website bekend te maken. Firefox zal uw locatie nooit zelf gebruiken of aan een website bekendmaken zonder uw toestemming. Lees meer over Firefox’ locatiebeheer.
  • Foto’s en video’s maken - Wanneer een website vraagt een afbeeldingsbestand te uploaden, kunt u ervoor kiezen om een foto te maken met de ingebouwde camera van uw apparaat. Als een website uw microfoon wil gebruiken voor communicatie, kunt u ervoor kiezen deze ook te delen – dit is het geval bij websites die WebRTC gebruiken. Firefox zal altijd een melding weergeven waarin om toestemming wordt gevraagd zodra een website vraagt een foto toe te voegen of geluid op te nemen. Firefox zal nooit geluid opnemen, foto’s maken of video opnemen zonder dat u hier telkens wanneer er om wordt gevraagd toestemming voor geeft.
  • Netwerkcommunicatie (Volledige internettoegang) - Dit geeft Firefox toestemming om webpagina’s, add-ons en andere inhoud over het internet te downloaden.
  • Systeemhulpmiddelen (Snelkoppelingen installeren) - Hierdoor kunt u via Firefox bladwijzers of webapp-snelkoppelingen aan het startscherm van uw apparaat toevoegen.
  • Systeemhulpmiddelen - De Adobe Flash-plug-in gebruikt deze machtiging in versies van Firefox die ondersteuning voor Flash bevatten.
  • Systeemhulpmiddelen - Globale systeeminstellingen aanpassen. Firefox gebruikt deze machtiging om uw Firefox Sync-account in of uit te schakelen wanneer u de algemene synchronisatie-instellingen op uw apparaat wijzigt.
  • Uw accounts - Hiermee kunt u de accountlijst beheren en de verificatiegegevens voor aanmelding van een account gebruiken. Als u Firefox Sync instelt, gebruikt Firefox deze machtigingen om uw Sync-account aan de synchronisatie-instellingen van Android toe te voegen.
  • Near Field Communication (NFC) besturen - Staat het gebruik van de NFC-chip op het apparaat toe. Firefox gebruikt deze machtiging om tabbladen te delen door op twee apparaten met NFC tegelijk te tikken.
  • Wifi-verbindingsgegevens - Hierdoor kan Firefox zien of wifi is ingeschakeld, evenals de namen van apparaten die ermee zijn verbonden. Deze informatie zorgt ervoor dat Locatieservices kunnen werken.
  • Downloadbeheerder - Hiermee kan Firefox bestanden downloaden via de Downloadbeheerder zonder meldingen aan de gebruiker te tonen.