Hoe gebruikt Firefox voor Android de machtigingen die het vraagt?

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 20077
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: eerste vertaling
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Dit artikel beschrijft hoe Firefox de rechten die het vraagt gebruikt en tegelijkertijd uw privacy en persoonlijke gegevens respecteert. Mozilla is toegewijd aan uw privacy: zie het Firefox-privacybeleid (en).

Firefox voor Mobiel gebruikt momenteel deze rechten:

• Uw locatie - Exacte (GPS-)locatie. De GPS-locatie wordt alleen gebruikt als u ervoor kiest uw locatie bij een website bekend te maken. Firefox zal uw locatie nooit zelf gebruiken of aan een website bekendmaken zonder uw toestemming. Lees meer over Firefox’ locatiebeheer.
  • Opslag - Aanpassen/verwijderen van SD-kaartinhoud. Firefox gebruikt deze rechten om gedownloade bestanden naar de SD-kaart op te slaan. Firefox zal tevens eigen instellingen en geschiedenis op de SD-kaart opslaan als u de Android Settings-app gebruikt om Firefox naar SD-opslag te verplaatsen.
  • Hardwarebesturing - Foto’s en video’s maken. Wanneer een website vraagt een afbeeldingsbestand te uploaden, kan Firefox u de keuze geven een foto te nemen met de ingebouwde camera van uw apparaat. Voor meer informatie, zie dit artikel over wat er nieuw is voor webontwikkelaars in Firefox 9.
  • Netwerkcommunicatie - Volledige internettoegang, netwerkstatus bekijken. Firefox gebruikt deze rechten om webpagina’s, add-ons en andere inhoud over het internet te downloaden.
  • Systeemhulpmiddelen - Snelkoppelingen installeren. Dit recht wordt door Firefox gebruikt om u bladwijzers of webapp-snelkoppelingen aan het thuisscherm van uw apparaat te laten toevoegen.
  • Systeemhulpmiddelen - Tegengaan dat de telefoon in slaap valt, netwerkverbindingen wijzigen. Firefox gebruikt deze rechten momenteel niet, maar ze zijn toegevoegd om toekomstige versies van Firefox de Adobe Flash-plug-in te laten ondersteunen.