Forumantwoord – problemen met niet-werkende websites oplossen

Het spijt ons te horen dat de pagina niet werkt zoals verwacht. Volg om de grondoorzaak te kunnen achterhalen, onderstaande stappen en geef ons meer informatie om uw probleem op te lossen.

Aan te reiken gegevens

• Hebt u de functie Verbeterde bescherming tegen volgen (VBV) ingeschakeld? U kunt controleren of VBV is ingeschakeld via het schildpictogram in de adresbalk.
  • Welke instelling van VBV gebruikt u? Ga naar about:preferences#privacy om dit vast te stellen en laat ons weten of dit is ingesteld op Standaard/Streng/Aangepast.

Controleer of het probleem wordt veroorzaakt door VBV

• Zorg ervoor dat VBV is ingeschakeld voor de website en dat het probleem optreedt als VBV is ingeschakeld.
  • Probeer VBV uit te schakelen om te bekijken of het probleem aanhoudt. Als het probleem verdwijnt nadat u VBV hebt uitgeschakeld, ga dan naar de volgende stappen. Anders is het geen VBV-gerelateerd probleem.

Controleer of het probleem wordt veroorzaakt door Totale cookiebescherming (TCB)

WAARSCHUWING van het moderatorteam:

Het wijzigen van een Firefox-voorkeursinstelling vanuit de pagina about:config kan er soms voor zorgen dat Firefox niet meer werkt of vreemd gedrag vertoont. Doe dit alleen als u weet wat u doet. Lees voor meer info Geavanceerde aanpassings- en configuratie-opties van Firefox.

• Ga naar about:config en ga na of de voorkeur network.cookie.cookieBehavior is ingesteld op 5, wat betekent dat TCB samen met VBV is ingeschakeld. Als de voorkeurswaarde niet 5 is, dan is het probleem niet TCB-gerelateerd.
  • Stel de voorkeur network.cookie.cookieBehavior in op 4 en controleer of het probleem nog steeds bestaat. Als het probleem verdwijnt, dan werkt de website niet door TCB. In dat geval kunt u dit melden via Bugzilla of contact leggen met het #anti-tracking-team op Matrix.

Controleer of de niet-werkende website wordt veroorzaakt door een probleem met webcompat

• Als uw probleem niet gerelateerd is aan VBV of TCB, test de pagina dan in een andere browser.
  • Als het probleem ook in de andere browser optreedt, dan werkt de website simpelweg niet. In dat geval kunt u wellicht contact leggen met de beheerder van de website om deze over het probleem te informeren.
  • Als de pagina werkt volgens verwachting in de andere browser, meld het probleem dan bij Webcompat.