Firefox werkt niet meer met Mac OS X 10.5

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 34559
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Firefox 16 is de laatste versie van Firefox die met Mac OS X 10.5 (Leopard) werkt. Apple heeft de ondersteuning voor Mac OS X 10.5 (Leopard) in 2009 stopgezet en veel softwaremakers hebben dit ook gedaan of zullen dat snel doen. Nieuwere versies van Firefox vereisen Mac OS X 10.6 (Snow Leopard) of hoger. Om veilig online te blijven raden we aan uw computer of besturingssysteem te upgraden. Dit artikel beschrijft uw opties.

Noot: dit artikel is alleen van toepassing op Mac OS X.

Optie 1: uw besturingssysteem upgraden

Afhankelijk van de leeftijd van uw computer kunt u wellicht een upgrade naar een nieuwere versie van Mac OS X uitvoeren. Als u niet naar Mac OS X 10.8 (Mountain Lion) kunt upgraden, zullen nieuwere versies van Firefox ook op Mac OS X 10.7 (Lion) en 10.6 (Snow Leopard) werken. Apple ondersteunt deze oudere besturingssystemen nog steeds, hoewel het aannemelijk is dat ondersteuning voor 10.6 (Snow Leopard) eerdaags zal worden stopgezet.

Optie 2: overstappen naar een nieuwere computer

Als uw computer niet met een nieuwere versie van Mac OS X kan werken, zult u een nieuwe computer moeten aanschaffen om de nieuwste en beste versie van Firefox te kunnen gebruiken. U kunt uw instellingen overzetten, zodat u niets zult kwijtraken.

Optie 3: Mac OS X 10.5 en Firefox 16 blijven gebruiken

Als u niet kunt overstappen naar een nieuwere computer of uw besturingssysteem niet kunt upgraden, kunt u Mac OS X 10.5 en Firefox 16 blijven gebruiken - dit zal gewoon blijven werken. U zult echter geen stabiliteits- en beveiligingsupdates meer ontvangen die in komende versies van Firefox beschikbaar zijn. Zie de Security Advisories for Firefox (en) voor een lijst van kwetsbaarheden die in vorige versies zijn verholpen.

Waarschuwing: het blijven gebruiken van Mac OS X 10.5 wordt niet meer door Apple ondersteund en vormt een belangrijk beveiligingsrisico.