Firefox Sync-gegevens zijn veilig - Meer informatie

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Firefox Sync neemt de beveiliging van uw gegevens zeer serieus. Al uw gegevens worden op een dusdanige manier bewaard dat alleen u ze kunt lezen.

Tijdens het configureren van Firefox Sync wordt een Sync-sleutelherstelsleutel gegenereerd. Deze sleutel kunt u zien als een digitale versie van een echte sleutel die u gebruikt om deuren of kluizen te openen.

Wanneer u gegevens naar een Sync-server verstuurt, maakt Sync een digitale kluis aan op uw computer, stopt het uw gegevens in die kluis en gebruikt het de Sync-sleutelherstelsleutel om deze te vergrendelen. De digitale kluis wordt daarna overgebracht naar en bewaard op de Sync-server.

Uw Sync-sleutelherstelsleutel is de enige sleutel in het universum die deze digitale kluis kan openen, en er is geen andere manier om de kluis te kraken. Als iemand toegang verkrijgt tot uw Sync-gegevens op de Sync-server, ziet men alleen uw digitale kluis, niet wat er in zit. De Sync-sleutelherstelsleutel wordt op een zodanige manier gegenereerd dat er duizenden samenwerkende computers voor nodig zijn, evenals vele jaren om uw sleutel te dupliceren en uw kluis en de gegevens hierin te kraken.

Noot: het gebruik van een Sync-sleutelherstelsleutel voor het beschermen van uw gegevens is vereist. Het is niet mogelijk om uw instellingen dusdanig te wijzigen dat er geen Sync-sleutelherstelsleutel wordt gebruikt.

Meer informatie

Een Sync-sleutelherstelsleutel is een cryptografisch veilige, willekeurig gegenereerde sleutel. Het genereren gebeurt door de Sync-client wanneer u Sync voor het eerst configureert. De Sync-sleutelherstelsleutel wordt gebruikt voor het versleutelen van gegevens voordat ze naar de server worden verzonden.

De Sync-sleutelherstelsleutel wordt nooit naar de Sync-server gestuurd, zodat noch de server noch de mensen die hiertoe toegang hebben weten hoe uw bewaarde gegevens kunnen worden ontcijferd.

Meer technische informatie is hier beschikbaar.