Firefox OS-FAQ

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 46068
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Ja
  • Gereed voor vertaling: Nee
Inhoud van revisie

Dit artikel geeft antwoorden op veelgestelde vragen over Firefox OS.

Chat

Hoe kan ik Whatsapp op mijn Firefox OS-apparaat zetten?

Whatsapp is momenteel niet beschikbaar voor Firefox OS, onze verontschuldigingen voor het ongemak. TuMe of Tuenti zijn hiervoor alternatieve apps, of zoek naar Loqui in de Firefox Marketplace. Ook ondersteunen we Facebook chat via het gebruik van de Facebook-app die vooraf in Firefox OS is geïnstalleerd.

Muziek & geluiden

Hoe maak ik een eigen beltoon aan?

v1.01 ondersteunt geen eigen beltonen. Onze verontschuldigingen voor deze ontbrekende functie; we werken aan de ontwikkeling hiervan in een toekomstige versie van Firefox OS.

Hoe download ik muziek vanuit de browser?

v1.01 bevat deze functie niet, maar dit is verholpen in v1.1, die via onze hardware- en servicepartners beschikbaar komt zodra het laatste testen ervan is voltooid.

Stabiliteit

Hoe kan ik voorkomen dat mijn apparaat hangt of vastloopt?

Als u merkt dat apps stotteren of traag worden, druk dan eenvoudig op de aan-uitknop op de telefoon en herstart het apparaat.

Hoe kan ik mijn hangende telefoon herstellen?

U kunt uw telefoon op verschillende manieren als volgt herstellen:

1. Houd de startknop ingedrukt, en wacht een minuut totdat het apparaat actief wordt.
  2. Houd de aan-uitknop op het apparaat ingedrukt en selecteer Herstarten vanuit het menu.
  3. Verwijder de achterzijde, verwijder de batterij en plaats deze terug om de telefoon te herstarten.

E-mail

Welke e-mailproviders worden ondersteund?

Momenteel worden Hotmail, Yahoo mail, GMX mail en Gmail ondersteund. Toekomstige versies zullen meer providers ondersteunen. Probeer verbinding te maken met uw e-mailaccount, zelfs als deze hier niet wordt genoemd, en geef ons dan feedback.

Zijn er andere beperkingen?

Momenteel ondersteunt Firefox OS geen kopiëren/plakken, verzenden van HTML-e-mail, weergeven van alle e-mailaccounts tegelijk en bijlagen. Er wordt overwogen deze functies in toekomstige versies op te nemen.

Wat doe ik als mijn e-mailprovider niet wordt ondersteund?

Laat het ons weten via Een nieuwe vraag stellen. Ondertussen kunt u de webbrowser in Firefox OS gebruiken en uw e-mail van daaruit benaderen.

Hoe stel ik de schermvergrendeling in?

Zie De schermvergendeling instellen voor instructies over het instellen van de schermvergrendeling op uw apparaat.

Waarom kan ik niet bellen of sms verzenden?

Er zijn meerdere redenen waarom u geen oproepen kunt of sms-berichten kunt maken/verzenden.

• Defecte, slecht functionerende of geen simkaart: bezoek de dichtstbijzijnde mobiele provider om er een te verkrijgen.
  • Ongeldig / onjuist gekozen nummer - controleer het gekozen nummer. Zie ook Bellen en voicemail benaderen in Firefox OS voor tips en trucs.
  • Netwerkproblemen - neem contact op met uw serviceprovider als u denkt dat u netwerkproblemen ondervindt.
    • Als u een foutmelding zoals deze ontvangt:

NetCon

…controleer dan of uw simkaart op de juiste manier is geplaatst en of u zich in een omgeving bevindt waar u ontvangst hebt.
Als u zich in een gebouw bevindt, probeer het dan nog eens vlakbij een raam.
Als u reist, kunt u verbindingsproblemen ondervinden vanwege uw locatie. U kunt het beste bij uw provider controleren waar ontvangst mogelijk is.

Waarom kan ik geen verbinding maken met een wifi-netwerk?

Als u hulp nodig hebt bij het maken van verbinding met een wifi-netwerk, zie dan Verbinding maken - mobiele en wifi-netwerken benaderen.

Er zijn meerdere redenen waarom u geen verbinding kunt maken met een wifi-netwerk:

• Geen netwerken beschikbaar
  • Ongeldig(e) wachtwoord/sleutel ingevoerd
  • WPS-knop niet ingedrukt
  • Zwak wifi-signaal

U kunt wifi uit- en weer aanzetten om te zien of dit helpt, en uw apparaat opnieuw opstarten.

Waarom werkt de radio niet?

Houd er rekening mee dat er een 3,5mm-hoofdtelefoonplug moet zijn aangesloten om de radioapplicatie te laten werken. De hoofdtelefoon werkt als een antenne voor de radio.

Uw radio werkt mogelijk niet om de volgende redenen:

• Geen hoofdtelefoon: u moet een hoofdtelefoon hebben aangesloten om de radio te laten werken. Als u deze hebt aangesloten, controleer dan nogmaals of deze op de goede manier en degelijk is ingeplugd.
  • Geen signaal: mogelijk is er rondom u geen radio-ontvangst, zodat de radio niet werkt.
  • Verkeerde radiostation: mogelijk hebt u op het verkeerde radiostation afgestemd. Controleer het gekozen radiostation.

U kunt ook naar het startscherm gaan en de applicatiewisselaar openen om de radioapplicatie te sluiten.
Als dat niet helpt, probeer dan uw apparaat te herstarten.

Waarom kan ik geen foto’s maken?

Mogelijk ervaart u problemen bij het maken van foto’s om de volgende redenen:

• Geen SD-kaart: verwijder en vervang de SD-kaart, zodat u zeker weet dat deze op de juiste manier is geplaatst. Wend u voor gedetailleerde instructies tot de documentatie die bij uw apparaat werd geleverd.
  • Weinig geheugenruimte: uw telefoon heeft mogelijk genoeg ruimte om de foto’s te maken en op te slaan.
  • Onjuiste werking: de camera of telefoon werkt mogelijk niet goed.
Tip: haal de batterij gedurende 15 seconden uit het apparaat, plaats deze weer terug en zet de telefoon aan.

Waarom wordt mijn applicatie niet geladen?

Er zijn meerdere redenen waarom applicaties niet worden geladen zodra u erop tikt. U kunt het volgende proberen:

• Onjuiste werking: haal de batterij gedurende 15 seconden uit het apparaat, plaats deze weer terug en zet de telefoon aan.
  • Gebrekkige applicatie: mogelijk werkt de applicatie niet goed. Rapporteer de applicatie door de stappen in Een defecte app in de Firefox Marketplace rapporteren te volgen.
  • Weinig geheugenruimte: sommige applicaties kunnen beschikbaar geheugen gebruiken om te kunnen werken. Controleer of u genoeg opslagruimte hebt op de telefoon.
  • Applicatie niet goed geïnstalleerd: de applicatie is mogelijk niet goed geïnstalleerd. De-installeer de applicatie en installeer deze opnieuw. Zie Een applicatie de-installeren als u hulp nodig hebt bij het de-installeren.
  • Geen netwerkverbinding: sommige applicaties vereisen een netwerkverbinding, zoals wifi of 3G. Controleer of u met het internet bent verbonden.

Waarom kan ik geen verbinding maken met websites?

Er zijn meerdere redenen waarom u geen verbinding met websites kunt maken via de Firefox-browser.

• Geen netwerkverbinding
  • Netwerkverbinding bevat geen gegevens die worden overgedragen
  • (Tijdelijke) fout
  • Softwareproblemen

U kunt het volgende proberen om dit te verhelpen:

• Herstart het apparaat. Door de telefoon uit te zetten, de batterij en simkaart te verwijderen, deze weer terug te plaatsen en de telefoon weer aan te zetten kan het probleem verdwijnen. Als dit uw probleem niet verhelpt, lees dan verder.
  • Wis uw browsercookies.
  1. Tik op het browsertabblad om de zijbalk te openen.
  2. Tik op het tandwiel in de rechterbovenhoek om de browserinstellingen te openen.

browser_settings_fxos

3. Tik op Cookies en opgeslagen gegevens wissen en tik op OK om alle opgeslagen privégegevens en cookies te verwijderen.

clear_cookies_fxos

Hoe installeer ik een update?

Als er een software-update voor uw apparaat beschikbaar is, zal er een melding in de statusbalk verschijnen. Voltooi de volgende stappen om een update te downloaden en te installeren:

1. Trek de meldingenbalk vanuit de bovenkant van uw scherm omlaag om de balk voor hulpprogramma’s te openen.
  2. Tik op de updatemelding.
    De details over de beschikbare update verschijnen.
  3. Tik op de update om deze te downloaden.
    U moet verbinding hebben via wifi om updates te downloaden.

download_update
  4. Zodra het downloaden is voltooid, verschijnt een scherm om aan te geven dat de update gereed is om te worden geïnstalleerd.

install_update_firefox_os
  5. Tik op de knop Installeren om de updates te installeren.
Bij systeemupdates zal uw telefoon niet beschikbaar zijn zolang de update wordt geïnstalleerd en de telefoon wordt herstart.
U kunt instellen wanneer er op updates wordt gecontroleerd. Ga naar Apparaatgegevens in de instellingen en bezoek het subgedeelte Software-updates. U kunt ook op Nu controleren tikken om direct op updates te controleren.

Waarom zie ik geen gegevensgebruik in de applicatie Gebruik?

Er zijn meerdere redenen waarom u geen gegevensgebruik in de gebruiksapplicatie ziet.

• Simkaart niet geplaatst - er moet een simkaart zijn geplaatst om de gebruiksapplicatie te laten werken.
  • Bijhouden is niet ingeschakeld
  • Geen gegevens gebruikt - het is mogelijk dat u geen gegevens hebt gebruikt
  • Gegevensgebruik is geherinitialiseerd - u of iemand anders die toegang had tot uw apparaat kan de gegevensteller hebben geherinitialiseerd, waardoor er geen gebruik verschijnt.

Bijhouden van gebruik inschakelen

1. Open de applicatie Gebruik.
  2. Controleer of er een vinkje is geplaatst naast dat wat u wilt bijhouden.
    • Als bijhouden was ingeschakeld, gaat u verder naar de volgende subsectie voor probleemoplossing.

Wat als ik wel gegevens heb gebruikt en dit niet zichtbaar is?

1. Houd de startknop ingedrukt.
  2. Sluit de applicatie Gebruik.
  3. Open de applicatie Gebruik opnieuw en controleer de resultaten.
    • Als sluiten en opnieuw openen niet werkte, gaat u verder naar de volgende subsectie voor probleemoplossing.

Dat werkte niet, wat nu?

1. Herstart het apparaat.
  2. Start de applicatie Gebruik en controleer of deze nu werkt.
    • Als herstarten niet heeft geholpen, gaat u verder naar de volgende subsectie voor probleemoplossing.

Sluiten en herstarten werkte niet, wat dan?

• Verstoring - vanwege een verstoring is er een mogelijkheid dat gegevens niet zijn bijgehouden. Aangezien u de applicatie Gebruik nu bent gaan gebruiken, zouden gegevens nu moeten worden bijgehouden.
  • Vraag om hulp van ons ondersteuningsteam van de gemeenschap door hier te klikken.