Firefox voor Android installeren op een Amazon Kindle Fire

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Mozilla ondersteunt officieel geen Firefox of testversie van Firefox op Kindle-apparaten. Als u problemen met Firefox op uw Kindle ervaart, neem dan contact op met Amazon support.

Firefox voor Android is momenteel niet beschikbaar voor Kindle-apparaten via downloaden vanaf de Amazon Appstore. Aangezien de Kindle Fire gebruikmaakt van Android als het onderliggende besturingssysteem, is er echter een manier om rechtstreeks vanaf Mozilla de Firefox voor Android-testversie te installeren, hoewel deze niet in aanmerking komt voor doorlopende ondersteuning van Mozilla.

Hiervoor dient u de experimentele Nightly-editie van Firefox voor Android te installeren. Dit is een pre-releaseversie van Firefox, waardoor deze niet-opgeloste problemen kan bevatten, maar u kunt er zowel updates voor Firefox voor Android op uw Kindle Fire-apparaat mee verkrijgen als van nieuwe functies in Firefox voor Android kunnen gebruikmaken voordat deze uiteindelijk worden vrijgegeven.

Doe het volgende op uw Kindle Fire-apparaat:

1. Open de applicatie Instellingen.
  2. Selecteer de optie Applicaties.
  3. Wijzig Apps van onbekende bronnen naar Aan. (Er wordt een waarschuwing weergegeven. Lees deze voordat u verdergaat).
  4. Ga in de bestaande browser op het apparaat naar https://www.mozilla.org/firefox/andro.../all/.
  5. Tik op de downloadknop op de pagina om het toepassingsbestand voor Nightly te downloaden. Andere versies van de Kindle Fire gebruiken andere processoren die andere versies van Nightly vereisen. Als u merkt dat de ene versie van het bestand zich niet laat installeren, herhaalt u dit proces met het tweede bestand dat beschikbaar is.
  6. Open het gedownloade bestand in een toepassing voor bestandsbeheer op uw apparaat. Het bestand zou zich in de map Downloads moeten bevinden.
  7. Firefox voor Android (Nightly) zal worden geïnstalleerd en u van updates op de hoogte stellen zodra deze beschikbaar zijn.
  8. Als de installatie is voltooid, kunt u naar de bestandsbeheerder terugkeren en het gedownloade bestand verwijderen om ruimte te besparen. Dit dient u wellicht ook na eventuele updates te doen.

Als u tegen een niet-verholpen probleem in deze versie van Firefox voor Android aanloopt, kunt u dit bij ons melden. Mozilla gebruikt Bugzilla om problemen te melden en te verhelpen. Als u dat al hebt gedaan of niet erg vindt om een Bugzilla-account aan te maken, kunt u de bug hier rechtstreeks melden.