Firefox voor Android gebruiken om video’s naar uw Roku te verzenden

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Firefox voor Android biedt u meer opties voor het bekijken van video’s. Via de nieuwe ‘screen casting’-functie kunt u nu video’s verzenden naar streamende spelers, zoals Roku, zodat u ze op uw tv kunt bekijken.

Zodra u het afspelen van de video hebt gestart, kunt u andere websites bekijken of zelfs uw Android-apparaat uitzetten zonder de video te onderbreken. Klinkt dat goed? Lees hier hoe u dit doet.

Firefox voor de eerste keer instellen op uw Roku: voeg voordat u begint het Firefox-kanaal toe aan uw kanaallijst (klik hier voor meer instructies). U hoeft deze stap slechts één keer uit te voeren. Als u dit hebt toegevoegd, bent u klaar om door te gaan naar de volgende instructies en met kijken te beginnen!
  1. Zorg ervoor dat uw Roku zich op hetzelfde wifi-netwerk bevindt als uw Android-apparaat.
  2. Start Firefox op uw Android-apparaat, en ga daarna naar een website met video-indelingen die Roku ondersteunt. Als u Adobe Flash Player op uw apparaat hebt ingeschakeld, schakel deze dan uit of de-installeer de speler via uw menu Instellingen van Android om te voorkomen dat Adobe Flash Player voorrang heeft op de ondersteunde indelingen.
  3. Tik op een video om deze af te spelen.
  4. Tik op het pictogram Verzenden naar send to icon video dat in de adresbalk of in de videospeler verschijnt (nadat het afspelen van advertenties is voltooid):
  5. Kies Roku Streaming Player in het menu Casten naar apparaat.Kies Roku in het menu Verzenden naar apparaat.
    cast to devicesend to device roku
    • De video zal na een korte laadtijd beginnen met afspelen.
  6. U kunt de video rechtstreeks vanuit uw Android-apparaat pauzeren of stoppen via de bedieningen aan de onderkant van het scherm van uw apparaat:
    roku controls
Videobedieningen: uw videobedieningen zullen aan de onderkant van het scherm blijven staan terwijl de video wordt afgespeeld, zelfs als u naar andere websites gaat. Als u uw Android-apparaat uitzet, kunt u de video toch bedienen via uw Roku-afstandbediening.
Chromecast-gebruikers: deze functie is ook beschikbaar voor Chromecast. Zie hiervoor Firefox voor Android gebruiken om video’s naar Chromecast te verzenden.