Uw Mozilla-account beveiligen met authenticatie in twee stappen

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 208566
  • Gemaakt:
  • Auteur: Fjoerfoks
  • Commentaar: Akkoord.
  • Beoordeeld: Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Authenticatie in twee stappen voegt extra beveiliging toe door het voor anderen moeilijker te maken om zich bij uw account aan te melden, in het bijzonder als ze uw wachtwoord stelen.

Als u authenticatie in twee stappen inschakelt, zal Firefox op het moment dat iemand zich bij uw account probeert aan te melden ook om een verificatiecode van een authenticatietoepassing vragen, als bewijs dat u de juiste persoon bent.

Hoe schakel ik authenticatie in twee stappen in?

Stap één

Download voordat u begint een van de volgende authenticatietoepassingen:

Stap twee

Volg daarna deze stappen om authenticatie in twee stappen te configureren in Firefox:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen.
  2. Klik in het paneel Sync op Account beheren.
  3. Vouw de sectie Authenticatie in twee stappen uit door op Inschakelen… te klikken.
  4. Open de authenticatie-app van uw keuze.
  5. Gebruik de app om een foto van de QR-code te maken, of klik op Kunt u de code niet scannen? om een code weer te geven die u in de app kunt invoeren.
  6. Voer de code die door de app is gegenereerd in bij de sectie Authenticatie in twee stappen van uw Firefox-account.
  7. Download of druk de herstelcodes af en bewaar ze op een veilige plek voor het geval dat u de toegang tot uw authenticatietoepassing kwijtraakt.

De configuratie van uw authenticatie in twee stappen is nu voltooid!