Mijn apparaat vinden voor Firefox OS

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Deze functie is niet beschikbaar in uw versie van Firefox OS.

Find My Device is een van de vele Firefox OS-functies die uw gegevens veilig houden. Hiermee kunt u een verloren telefoon terugvinden of vergrendelen en wissen als u deze niet meer kunt terugkrijgen.

Find My Device instellen op uw telefoon

Het wordt aanbevolen om u voor Find My Device te registreren voordat u met uw nieuwe telefoon van huis vertrekt. Er zijn maar een paar makkelijke stappen voor nodig:

1. Tik op de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Find My Device in de sectie Accountbeheer.
  3. Tik op de schakelaar naast Find My Device inschakelen om het aan te zetten.
  4. Tik op Aanmelden of een account aanmaken.
    • U kunt zich met een bestaande Firefox-account aanmelden. Als u een nieuwe account aanmaakt, voer dan eenvoudig het e-mailadres en wachtwoord in dat u wilt gebruiken. Zodra u een bevestigings-e-mail ontvangt, klikt u op de koppeling in het e-mailbericht om uw nieuwe account te bevestigen.

Uw apparaat vinden

Volg deze stappen om een verloren apparaat te vinden:

1. Bezoek https://find.firefox.com en meld u aan met dezelfde gegevens als die welke u voor uw apparaat hebt gebruikt.
  2. Een pictogram op een kaart zal aangeven waar uw telefoon zich bevindt.
  3. Maak een keuze uit de volgende acties om uw telefoon te vinden of de gegevens op uw telefoon te beschermen:
    • Bellen: hierdoor zal uw apparaat met vol volume overgaan. Gebruik deze optie om uw telefoon te vinden als deze zich vlakbij bevindt. Als u uw telefoon hebt gevonden, zet u de telefoon stil door het volume omlaag te brengen.
    • Vergrendelen: hierdoor kunt u uw apparaat op afstand vergrendelen om te voorkomen dat andere personen er toegang toe hebben zonder uw toegewezen wachtwoordcode. Via deze optie kunt u een melding op uw scherm laten weergeven (bijvoorbeeld een bericht aan iemand die uw telefoon heeft gevonden).
    • Wissen: als u uw telefoon op geen enkele manier kunt terugkrijgen, gebruikt u deze optie om uw gegevens te wissen, zodat niemand anders ze kan benaderen.
Als uw apparaat is uitgeschakeld, zal uw gekozen actie de volgende keer dat uw telefoon wordt aangezet automatisch van kracht worden.

Veelgestelde vragen

Vragen Antwoorden
Hoe krijg ik mijn apparaat stil zodra ik het heb gevonden? Uw apparaat zal kortdurend met maximaal volume overgaan zodra het is gevonden. Om het belgeluid op te heffen gebruikt u de knop voor volume omlaag om het apparaat helemaal stil te zetten.
Wat gebeurt er als mijn apparaat uit staat op het moment dat ik het probeer te vinden? Find My Device-opdrachten worden de eerstvolgende keer dat iemand uw apparaat aanzet van kracht.
Wordt mijn apparaat gevonden als er geen simkaart in zit? Ja, als uw apparaat met wifi is verbonden, kan Find My Device het nog steeds vinden.
Ik heb het verkeerde e-mailadres ingevoerd toen ik me voor Find My Device probeerde te registreren. Hoe corrigeer ik dit? Gebruik de terugknop en voer het juiste e-mailadres in. Als u al in het bevestigingsscherm bent beland met het verkeerde e-mailadres, tik dan op Accountbevestiging annuleren om opnieuw te beginnen.
Hoe wijzig ik mijn e-mailadres in mijn Find My Device-account? Op dit moment kunt u een e-mailadres wijzigen of ontkoppelen door uw telefoon te herinitialiseren. Dit zal in de toekomst veranderen.