Ik wil bijdragen aan de code voor Webmaker

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

Net als de rest bij Mozilla is Webmaker een opensourceproject met een trotse gemeenschap van ontwikkelaars en vrijwilligers. Dit is een kort overzicht voor hoe u aan de code voor Webmaker kunt bijdragen. Als u naar andere manieren zoekt om betrokken te raken die geen begrip van computertaal vereisen, lees dan het artikel over het laten groeien van de beweging.

Noot: dit artikel biedt alleen een samenvatting. Lees de wiki-pagina voor ontwikkelaars voor de volledige ontwikkelaarsdocumentatie

Dingen die u kunt doen

Er zijn vele manieren waarop u kunt meehelpen bij het bouwen van code voor het Webmaker-project. Dit zijn enkele ideeën:

• Als u JavaScript kent, zou u kunnen helpen bij het oplossen van bugs of het toevoegen van functies aan onze servers (bv. de MakeAPI), JS-bibliotheken en -modules (bv. popcorn.js of onze lokalisatiehulpmiddelen), of webhulpmiddelen.
  • Als u HTML/CSS kent, zou u aan onze websites en webhulpmiddelen kunnen werken, zoals webmaker.org, Popcorn Maker, Thimble etc.
  • Als u MySQL/MongoDB/ElasticSearch kent en in databases en gegevens bent geïnteresseerd, zou u kunnen helpen bij het werken aan de MakeAPI of Login-server.
  • Als u in Bug Triage bent geïnteresseerd, zou u ons kunnen helpen het Webmaker-product op Bugzilla netjes en schoon te houden.
  • Als u u meerdere talen spreekt, zou u aan vertaling kunnen werken en kunnen helpen onze lokalisatiecode te onderhouden.
  • Als u weet hoe u aan Firefox/Firefox OS of een ander Mozilla-product/project kan werken, kunt u ons helpen manieren te vinden om Webmaker te integreren, zoals door het bouwen van browser-add-ons.
  • Als u iets weet over automatisering/scriptverwerking/inpakken/implementatie, zou u de ‘developer operations’-groep kunnen helpen bij het implementeren en beheren van Webmaker.
  • Als u goed bent in het vinden van problemen, bevestigen van bugs, of anderszins schokkende dingen, zou u ons kunnen helpen bij het testen van Webmaker-code op onze staging- en productieservers.
  • Als u weet hoe u UI/UX-werk kunt verrichten, zou u onze ‘design and front-end’-groep kunnen helpen bij het ontwerpen en implementeren van nieuwe aspecten aan de kant van de gebruiker van onze websites en hulpmiddelen.

Dit zijn slechts een paar ideeën om u aan het denken te zetten - er zijn vele manieren waarop iemand die aan Webmaker wil werken kan meedoen. Als u passie en interesse hebt om te beginnen, laat het dan weten door uzelf te introduceren en we zullen proberen iets te vinden dat aan uw interesses en vaardigheden voldoet.

Communicatie

Om met Webmaker-code te beginnen dient u bij onze gemeenschap betrokken te raken. Dit zijn een aantal manieren om uzelf te introduceren en hulp te verkrijgen:

• IRC: IRC staat voor “Internet Relay Chat” en stelt u in staat om in real-time te chatten. We zijn bereikbaar op server: irc.mozilla.org kanaal: #webmaker.

U kunt met uw favoriete IRC-client verbinding maken, of gewoon deze browserkoppeling gebruiken. Meer informatie over het gebruik van IRC is beschikbaar in dit artikel. NOOT: ons ontwikkelteam is over de hele wereld verspreid, waarbij primaire activiteit plaatsvindt in Toronto, Vancouver, Londen, Berlijn, New York en San Francisco. Als u zich in een tijdzone bevindt die niet dezelfde is als in deze plaatsen, kan de mailinglijst een beter idee zijn om contact te zoeken.

Werken aan een bug

We beheren al onze bugs, problemen en functieverzoeken op Bugzilla onder het product Webmaker. Meer informatie over hoe en waarom we Bugzilla gebruiken is beschikbaar op de wiki-pagina voor ontwikkelaars.

Spelen met onze code

Alle code voor Webmaker is beschikbaar op GitHub. bezoek de wiki-pagina voor ontwikkelaars om uw mouwen op te stropen en te beginnen!