Artikelen in de lezerweergave bekijken in Firefox voor Android

Revisie-informatie
  • Revisie-id: 44348
  • Gemaakt:
  • Auteur: Tonnes
  • Commentaar: update
  • Beoordeeld: Ja
  • Beoordeeld:
  • Beoordeeld door: Tonnes
  • Is goedgekeurd? Ja
  • Is actuele revisie? Nee
  • Gereed voor vertaling: Nee
Bron van revisie
Inhoud van revisie

Firefox voor Android bevat een nieuwe functie, lezermodus genaamd, waarmee u afleidingsvrij op het internet kunt lezen.

Noot: als het totale geheugen van uw apparaat ongeveer 384MB of minder bedraagt, is de lezermodus uitgeschakeld.
  • Om de lezermodus in te schakelen wacht u tot de webpagina is geladen. Vervolgens tikt u op het boekpictogram naast de URL.

Firefox reader mode

U kunt de lezermodus bedienen met 4 pictogrammen onder in het scherm:

• Door op het pictogram readinglist1 te tikken kunt u de huidige pagina toevoegen aan uw leeslijst (een speciale map in uw bladwijzerlijst). Als het item reeds aan de leeslijst was toegevoegd, verwijdert u het uit de lijst door op het prullenbakpictogram te tikken.
    Noot: de map van de leeslijst wordt niet weergegeven zolang er nog geen eerste item aan de lijst is toegevoegd. Als alle items in de lijst zijn verwijderd, wordt de leeslijst weer verborgen.
  • U kunt een pagina aan uw leeslijst toevoegen door uw vinger op het lezerpictogram in de titelbalk te houden.

readinglist
  • Door op het pictogram readinglist2 te tikken kunt u de leeslijst weergeven.
  • Via het pictogram readinglist3 kunt u de grootte van de tekst en marges wijzigen, evenals het thema wijzigen van zwart op wit naar wit op zwart (voor lezen in de nacht).
  • Via het pictogram readinglist4 kunt u, net als in andere toepassingen, de pagina delen door deze in sociale netwerken zoals Facebook of Twitter openbaar te maken, of via e-mail of sms te verzenden.