De OCSP-server heeft geen status voor het certificaat

Dit artikel wordt niet meer onderhouden, dus de inhoud ervan kan verouderd zijn.

OCSP (Online Certificate Status Protocol) is een internetprotocol dat wordt gebruikt om de status van het certificaat van een website dat wordt gebruikt voor beveiligde communicatie vast te stellen. Dit artikel beschrijft hoe u de foutmelding De OCSP-server heeft geen status voor het certificaat kunt verhelpen of omzeilen.

Voor overige beveiligingsgerelateerde foutmeldingen, zie This Connection Is Untrusted.

Voor overige beveiligingsgerelateerde foutmeldingen, zie Beveiligde verbinding is mislukt en Firefox heeft geen verbinding gemaakt.

Instellingen controleren

Verzeker u ervan dat Firefox de standaardinstellingen voor OCSP-verbindingsfouten gebruikt:

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. .
  2. Klik op het pictogram Geavanceerd om het paneel Geavanceerd te openen.
  3. Klik op het tabblad Encryptie.
  4. Klik op Validatie. Het venster Certificaatvalidatie zal verschijnen.
  5. Zorg ervoor dat Wanneer een OCSP-serververbinding mislukt, het certificaat als ongeldig behandelen niet is geselecteerd.
  6. Sluit het venster Certificaatvalidatie.
  7. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen. .

Workaround

Om de OCSP-foutmelding te omzeilen kunt u OCSP-certificaatvalidatie tijdelijk uitschakelen.

1. Klik in de menubalk bovenaan het scherm op Firefox en selecteer daarna Voorkeuren of Instellingen, afhankelijk van uw macOS-versie.Klik op de menuknop Fx89menuButton en selecteer Instellingen. .
  2. Klik op het pictogram Geavanceerd om het paneel Geavanceerd te openen.
  3. Klik op het tabblad Encryptie.
  4. Klik op Validatie. Het venster Certificaatvalidatie zal verschijnen.
  5. Haal het vinkje weg bij Het Online Certificate Status Protocol (OCSP) gebruiken om de geldigheid van certificaten te verifiëren.
  6. Sluit het venster Certificaatvalidatie.
  7. Sluit de pagina Instellingen. Wijzigingen die u hebt aangebracht, worden automatisch opgeslagen. .