Webpagina’s zijn groot en wazig na het bijwerken van Firefox - Het probleem verhelpen

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.
Noot: dit artikel is alleen van toepassing op Windows.
Noot: dit artikel is niet van toepassing op uw versie van Firefox.

Het goede nieuws is dat Firefox nu monitoren voor hoge resoluties ondersteunt. Het slechte nieuws is dat hierdoor het effect kan ontstaan waarbij websites groter kunnen lijken dan u gewend bent. Hier wordt uitgelegd hoe u de add-on NoSquint kunt gebruiken om het standaard zoomniveau van Firefox weer terug te zetten naar hoe deze was.

Installeer NoSquint en stel de algemene zoomwaarde van pagina’s in op 80%

Dit zou het vorige zoomgedrag van de pagina moeten terugzetten.

1. Open de NoSquint-pagina op de Add-ons-website.
  2. Klik op de groene knop Toevoegen aan Firefox om NoSquint te installeren.
  3. Wanneer de installatie is voltooid, wordt gevraagd op Nu herstarten te klikken om het proces te voltooien.
  4. Als Firefox opnieuw wordt gestart, ziet u een vergrootglas in de add-onbalk aan de onderkant van het Firefox-venster. Klik op het vergrootglas om de instellingen van NoSquint te openen.
    Open NoSquint Settings
  5. Klik in het venster van de NoSquit-instellingen op Global Settings. Hierdoor wordt een extra venster Global Settings (Algemene instellingen) geopend.
    NoSquint Global Settings
  6. Klik in het venster Global Settings op het tabblad Zooming en wijzig het Default full page zoom level naar 80%.
    NoSquint Fix
    Noot: dit is gebaseerd op de standaardwaarde van 125% die door Windows is ingesteld. Als dit op uw computer niet het geval is, moet u wellicht wat experimenteren met andere waarden dan 80% om het gewenste resultaat te bereiken.
  7. Klik op OK om de wijziging aan te brengen en sluit het venster Global Settings.
  8. Klik op OK om het instellingenvenster van NoSquint te sluiten. Het proces zou nu moeten zijn voltooid.

Wellicht merkt u dat NoSquint een knop + en een knop - aan uw werkbalk toevoegt. Als u deze wilt verwijderen, kunt u op de NoSquint-pagina die werd geopend toen Firefox werd herstart op Remove toolbar buttons klikken. Als u die pagina niet meer hebt geopend, kunt u ze altijd verwijderen met behulp van deze instructies.