Mozilla-locatieservice in Firefox voor Android

Dit artikel wurdt net mear ûnderhâlden, dus de ynhâld derfan kin ferâldere wêze.

Dizze side bestiet net yn it Frysk. Yn stee dêrfan binne jo nei de Nederlandse ferzje trochferwizen. As jo de side nei it Frysk oersette wolle, klik dan hjir. Jo kinne ek de Ingelske ferzje fan dizze side besjen.

De Mozilla-locatieservice is een open service waarmee apparaten hun locatie kunnen bepalen op basis van netwerkinfrastructuur zoals gsm-zendmasten en wifi-toegangspunten. Mozilla gebruikt de Mozilla-locatieservice (MLS) voor desktopgebruikers van Firefox Nightly op Linux en Mac die aangeven dat ze hun locatie met websites willen delen.

Firefox voor Android gebruikt momenteel de ingebouwde locatieservice van Android, niet MLS, wanneer een gebruiker aangeeft zijn of haar locatie met websites te willen delen. U kunt helpen bijdragen via anonieme locatiegegevens om zo de service voor Firefox-desktopgebruikers te verbeteren door de MLS in uw instellingen van Firefox voor Android in te schakelen.

MLS uitschakelen via de notificatie

Wanneer de functie is ingeschakeld, toont Firefox een notificatie in Android 8.0 om te laten weten dat de Mozilla-locatieservice actief is. Schakel deze functie uit door op de notificatie te tikken, zodat de Privacyinstellingen worden geopend waarin de Mozilla-locatieservice kan worden uitgeschakeld.

MLS op een ander moment uitschakelen

Deze functie kan ook altijd worden in- of uitgeschakeld door deze stappen te volgen:

1. Tik op de menuknop in Firefox (onder het scherm op sommige apparaten of rechtsbovenin de browser) .
  2. Kies Instellingen.
  3. Tik op Privacy.
  4. Plaats een vinkje naast Mozilla-locatieservice om de functie in te schakelen, of verwijder het om de functie uit te schakelen.